Menu
 

Otrdiena, 05 Jūlijs 2022

AM rosinās Latvijā ieviest vispārējo valsts aizsardzības dienestu (papildināta)

Ņemot vērā Krievijas radītos draudus un nepieciešamību pēc rekrutēšanas sistēmas uzlabošanas, Aizsardzības ministrija (AM) rosinās Latvijā ieviest vispārējo valsts aizsardzības dienestu, otrdien žurnālistiem paziņoja aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP). Šodienas sistēma ir sevi izsmēlusi, piebilda ministrs un norādīja, ka nav pamata domāt par Krievijas uzvedības maiņu.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā izskanēs īpaša rokgrupas "Pērkons" un Liepājas Simfoniskā orķestra koncertprogramma

4.septembrī Dzintaru koncertzālē izskanēs īpaša leģendārās rokgrupas un Latvijas roka veterānu “Pērkons” un Liepājas Simfoniskā orķestra (LSO) koncertprogramma, kurā daudzi grupas skaņdarbi pirmo reizi tiks atskaņoti kopā ar simfonisko orķestri. Dziesmu aranžijas šai programmai veido komponists Andris Sējāns, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

Ķemeru parkā zied vairāk nekā divi tūkstoši rožu

Ķemeru vēsturiskajā parkā, parka partera apstādījumos un pie skvēra “Tautu deja” uzziedējušas dārza karalienes – rozes. Populārajā Jūrmalas tūrisma objektā šobrīd ir iestādīts gandrīz 2500 rožu baltās, sārtās un dzeltenīgās krāsās kopumā 1800 m² platībā, informē Jūrmalas valstspilsētas administrācijā.

Lasīt vairāk...

IZM: Uzlabojot proporciju līdz 12 skolēniem uz vienu pedagogu, skolotāju algas palielinātos par 20%; lielākās proporcijas - Rīgā un Pierīgā

Uzlabojot skolotāju un skolēnu proporciju novadā līdz 12 skolēniem uz vienu pedagogu, iespējams celt pedagogu algas par apmēram 20%, otrdien Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē skaidroja izglītības un zinātnes ministres padomnieks juridiskajos jautājumos Jānis Ozols (K).

Lasīt vairāk...

Daugavas muzejā atgriežas svētdienu pēcpusdienu koncerti

10.jūlija pēcpusdienā Daugavas muzeja vēsturiskajā parkā uzstāsies grupas “Juuk” ģitārists un dziesmu autors Oskars Jansons. Viņš uzstāsies akustiski, izpildot autormūziku – dažas iepriekš nepublicētas, kā arī jau izskanējušas dziesmas latviešu un angļu valodā folka un kantrī mūzikas žanros, informē muzejā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Gandrīz puse Baltijas mazo un vidējo uzņēmumu spēruši soļus vides ilgtspējas uzlabošanai

Baltijas valstu mazo un vidējo uzņēmumu (MVU) vadītāji arvien lielāku uzmanību pievērš vides ilgtspējas mērķiem un sāk iekļaut vides aizsardzību veicinošus pasākumus uzņēmumu dienaskārtībā. Kā liecina “Luminor” bankas veiktā uzņēmēju aptauja*, gandrīz puse (44%) Baltijas mazo un vidējo uzņēmumu ir spēruši konkrētus soļus zaļā kursa īstenošanai, plāno to darīt tuvākajā nākotnē vai ir sākuši diskusiju par šo tēmu, par aptaujas rezultātiem informē bankas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Stājušies spēkā dabas lieguma "Garkalnes meži" individuālie aizsardzības un izmantošanas noteikumi

Lai nodrošinātu Latvijas un Eiropas Savienības nozīmes aizsargājamo biotopu un sugu saglabāšanu, kā arī veicinātu zemes īpašnieku un vietējās pašvaldības iesaisti sugu un biotopu apsaimniekošanā, Ministru kabinets šī gada 21.jūnijā apstiprināja dabas lieguma "Garkalnes meži" individuālos aizsardzības un izmantošanas noteikumus. Līdz ar publikāciju laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" noteikumi ir stājušies spēkā, informē Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP).

Lasīt vairāk...

Ar valsts atbalstu radīs papildu vietas pašvaldību bērnudārzos, tostarp Ropažu un Olaines novadā

5.jūlijā Ministru kabinets (MK) atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto sarakstu ar pašvaldību investīciju projektiem jaunu pirmsskolas izglītības iestāžu būvniecībai vai esošo pirmsskolas izglītības iestāžu paplašināšanai, kuriem piešķirams valsts budžeta aizdevums. To saņems seši investīciju projekti par kopējo summu 11,52 milj. eiro.  

Lasīt vairāk...

Rekonstruēs lidostas "Rīga" tehnisko dienestu ēku

Lidosta "Rīga" un SIA "RERE meistari" parakstījuši līgumu par lidostas tehnisko dienestu ēkas rekonstrukciju. Rekonstrukcijas gaitā paredzēts siltināt ap 6000 m2 lielu platību, bet 4000 m2 platībā pilnībā pārbūvēs darba telpas lidostas atbalsta dienestu vajadzībām, informē lidostas pārstāvji.

Lasīt vairāk...

"Rīgas metropole": VARAM virzītais pašvaldību īres dzīvokļu konceptuālais ziņojums neparedz risināt mājokļu trūkumu Rīgā un Pierīgā

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienība “Rīgas metropole” neatbalsta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) virzīto pašvaldības īres dzīvokļu konceptuālo ziņojumu esošajā redakcijā un uzskata, ka tā ietvertais stratēģiskais redzējums nerisinās akūto darbaspēka trūkumu Rīgā un Pierīgā, kas izveidojies īres mājokļu nepieejamības dēļ. Šāds mājokļu pieejamības risinājums bija ļoti būtisks priekšnosacījums, lai piesaistītu jaunus investīciju projektus Latvijā un sekmētu valsts ekonomisko attīstību un budžeta ieņēmumu palielināšanu, informē apvienības pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai iepērkoties samazināt plastmasas maisiņu lietošanu?

Lai gan plastmasas maisiņi joprojām ir pircēju iecienītākais produktu iepakojums, to izmantošanai ir tendence samazināties, un atsevišķos lielveikalos to pārdošanas apjoms ir sarucis par gandrīz ceturtdaļu. Pircēji arvien aktīvāk izmanto dažādas videi draudzīgas alternatīvas, piemēram, tekstila vai papīra maisiņus un līdzi paņemtos iepakojumus.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.