Menu
 

Trešdiena, 13 Jūlijs 2022

Koalīcija konceptuāli atbalsta valsts aizsardzības dienesta ieviešanu, par kura saturu vēl jādiskutē

Koalīcija trešdien konceptuāli atbalstīja Aizsardzības ministrijas (AM) priekšlikumu par valsts aizsardzības dienesta (VAD) ieviešanu, par kura saturu vēl nepieciešamas auglīgas diskusijas ar plašu sabiedrības iesaisti, pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

Pētījums: 53 % Latvijas uzņēmumu joprojām vājāki nekā pirms pandēmijas

Covid-19 pandēmijas skarbie biznesa vides apstākļi divu gadu garumā ietekmējuši neskaitāmu uzņēmumu darbību. Vairāk nekā puse jeb 53 % Latvijas uzņēmumu atzīst, ka šobrīd joprojām ir būtiski vājāki nekā pirms pandēmijas iestāšanas, liecina Eiropas vadošā kredītu pārvaldības uzņēmuma “Intrum” ikgadējais Eiropas maksājumu ziņojums – pētījums, kas aptver 11 000 uzņēmēju no 29 valstīm.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Karstajā laikā automašīnu gaisa atsvaidzinātāji, pārsprāgstot vai kūstot, radījuši tūkstošiem eiro lielus zaudējumus

Karstums apdraud ne tikai iedzīvotāju veselību, bet arī viņu īpašumu. Visā Baltijā ir pieaudzis negadījumu skaits, kas saistīts ar situācijām, kad automašīnu sabojājusi tieši augstā gaisa temperatūra. Īpaši pārsteidzošs ir  fakts, ka karstuma ietekmē ir sabojājušies auto gaisa atsvaidzinātāji, rezultātā nodarot bojājumus spēkrata interjeram un radot pat 6000 eiro lielus zaudējumus.

Lasīt vairāk...

Tēlniekam Robertam Bāliņam bieži vien sanāk dzīvot pagātnē un nākotnē

Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) sadarbībā ar “Semarah Hotels” dizaina viesnīcā “Grand Poet” ir atklāta talantīgā LMA absolventa Roberta Bāliņa personālizstāde “Personības”. Viesnīcas kolekcijā iekļautas jau septiņas jauno latviešu mākslinieku gleznas, un šogad tā tiks papildināta ar vienu no jaunā tēlnieka radītajām skulptūrām.

Lasīt vairāk...

Ukrainas valsts piederīgo aptaujas dēļ vasarā Siguldā samazināts Sociālā dienesta darba laiks

Tā kā Siguldas novadā ir vairāk nekā 450 Ukrainas patvēruma meklētāju, atkārtota un datēta anketēšana prasīs vēl vairāk laika jau tā nepilnā sastāvā strādājošam dienesta kolektīvām, kā rezultātā pieņemts lēmums vasarā samazināt klientu pieņemšanas laikus Sociālā dienesta darbiniekiem, vēsta pašvaldība.

Lasīt vairāk...

Aizdomās par pusaudzes izvarošanu un seksuālu vardarbību aizturēts viņas audžutēvs

Valsts policija aizdomās par 16 gadu vecumu nesasniegušas meitenes izvarošanu un seksuālu vardarbību pret viņu jūnijā aizturējusi kādu vīrieti. Aizdomās turētais nozieguma izdarīšanas brīdī bijis cietušās audžutēvs, un policijai ir informācija par vismaz septiņām nozieguma epizodēm. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Lasīt vairāk...

SPKC pieci ieteikumi drošas peldvietas izvēlei

Drošas un kvalitatīvas peldvietas izvēle ir viens no priekšnosacījumiem, lai atpūta pie ūdens neizvērstos nelaimē. Lai samazinātu iespējamos riskus, atpūšoties neatbilstošā vietā, Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) sadarbībā ar biedrību “Peldēt droši” kampaņas “Pārgalvības cena. Nelec!” ietvaros skaidro, kam pievērst uzmanību, izvēloties peldvietu.

Lasīt vairāk...

Skaidros lietusūdens notekās izmestu izsmēķu ietekmi uz vidi

  • Publicēts Vide

Daļa sabiedrības maldīgi uzskata, ka viens no nekaitīgiem veidiem, kā utilizēt izsmēķus, ir tos izmest lietusūdens noteku restēs. Tomēr realitātē šāda rīcība pielīdzināma izsmēķu mešanai dabā. Cigarešu izsmēķi ir izplatītākā piesārņojuma vienība pasaulē, ik dienu dabā nonāk aizvien jauni izsmēķi, kas tur paliks vēl vairākus gadu desmitus, piesārņojot vidi un ūdeni ar nikotīnu, toksīniem, smagajiem metāliem.

Lasīt vairāk...

Padomi, kā uzlabot savu ēdienkarti vasarā un izvairīties no pārēšanās

Gada siltā sezona nereti var būt īsts izaicinājums mūsu gremošanas sistēmai. Lai gan varētu šķist, ka vasarā ir ievērojami vieglāk padarīt savu ēdienkarti veselīgāku un daudzveidīgāku, tomēr šis gadalaiks vienlaikus ir bagāts ar dažādiem kārdinājumiem – regulāras maltītes tiek aizvietotas ar uzkodām, brīvdabas pasākumos tā vien kārojas kādu neveselīgu našķi, bet dārza ballītes bieži vien noslēdzas ar pārēšanos un gremošanas sistēmas traucējumiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.