Menu
 

Ceturtdiena, 14 Jūlijs 2022

Jūnijā mārupieši nodevuši 13 tonnas videi kaitīgo un 11 tonnas lielgabarīta atkritumu

  • Publicēts Vide

Mārupē noslēgusies kārtējā vides apsaimniekošanas uzņēmuma SIA "Eco Baltia vide" rīkotā elektronikas un citu videi kaitīgo atkritumu savākšana. Jūnijā mārupieši otrreizējai pārstrādei nodeva vairāk nekā 7 tonnas nolietotās elektrotehnikas, teju 6 tonnas automašīnas riepu, kā arī vairāk nekā 11 tonnas dažāda veida lielgabarīta atkritumu.

Lasīt vairāk...

Lai atturētu no došanās uz Krieviju un Baltkrieviju, Saeima pieņem grozījumus saistībā ar ievestajām akcīzes precēm

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā pieņēma par steidzamiem atzītos grozījumus likumā “Par akcīzes nodokli”. Ar izmaiņām mainīta kārtība attiecībā uz fizisko personu pārvietošanos pāri Krievijas un Baltkrievijas robežai, lai tur iegādātos atsevišķas akcīzes preces savam patēriņam.

Lasīt vairāk...

Aicina uzmanīties no krāpnieciskiem e-pastiem policijas, Interpola un citu iestāžu vārdā

Valsts policijā ir vērsušies vairāki iedzīvotāji, ziņojot, ka ir saņēmuši aizdomīgus e-pastus, kas izsūtīti policijas vai Interpola vārdā. Tajos norādīts, ka persona tiek uzaicināta uz tiesu saistībā ar bērnu pornogrāfijas apriti. E-pastā ir pievienots apšaubāms dokuments ar zīmogu un parakstu, kā arī ir atsauce uz konkrētām Latvijas policijas un tieslietu struktūras amatpersonām. E-pasts ir uzrakstīts kļūdainā latviešu valodā, jo, visticamāk, teksts tulkots ar kādu interneta tulkošanas programmu.

Lasīt vairāk...

Par pusmiljonu eiro veiks fasādes atjaunošanas darbus Siguldas pagasta Kultūras nama ēkai

Šovasar tiks uzsākti fasādes atjaunošanas darbi ēkai Zinātnes ielā 7 un 7B, kurā ikdienā atrodas Siguldas pagasta Kultūras nams, papildus tam tā tiek izmantota pašvaldības administrācijas funkciju īstenošanai. Darbi objektā tiks sākti augustā, veicot būvobjekta sagatavošanas un fasēdes demontāžas darbus. Būvdarbu laikā nav paredzēts pārtraukt Siguldas pagasta Kultūras nama darbību.

Lasīt vairāk...

Trešdien reģistrēti 1107 Covid-19 inficēšanās gadījumi; augstākā saslimstība – Ādažu, Līvānu, Mārupes un Ķekavas novados (papildināta)

Aizvadītās diennakts laikā Latvijā veikti 3488 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 1107 jauni inficēšanās gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 446 cilvēki bija nevakcinēti vai vakcinācijas kursu nepabeiguši un 661 vakcinēts.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.