Menu
 

Foto: Sāk gatavot Ulda Marhileviča koncertprogrammu "Gaismas atgriešanās", kas izskanēs arī Ulbrokā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Toms Norde Foto - Toms Norde

Trešdien Jāzepa Mediņa Rīgas 1.mūzikas skolas lielajā zālē norisinājās komponista Ulda Marhileviča koncertprogrammas “Gaismas atgriešanās” pirmais mēģinājums. Programmas pirmizrāde notiks jau 6.oktobrī Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”, bet dienu vēlāk koncerts izskanēs Kultūras centrā “Ulbrokas pērle”.

Mēģinājumā piedalījās pats komponists, dziedātāja Ance Krauze Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, savukārt koncertos, kas šoruden notiks visā Latvijā, piedalīsies arī dziedātājs Andris Ērglis, Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs, kā arī katrā pilsētā – vietējais zēnu koris.

“Koncertprogramma tapa 2001.gadā, kad diriģents Romāns Vanags man palūdza uzrakstīt kādu dziesmiņu viņa vadītajam zēnu korim. Metāmies kopā ar dziesmu tekstu autoru Guntaru Raču, un viņš atrada ļoti labu tēmu, kura ir mūžīga – gaisma pret tumsu, gaismas cīņa ar tumsu. Kopš cikla tapšanas ir pagājis divdesmit viens gads, šodien mēs atkal dziedam šo ciklu, un tas visu pasaules notikumu un nežēlīgo karu kontekstā atkal ir tik aktuāls,”  saka Uldis Marhilevičs.

Koncerti “Gaismas atgriešanās” skanēs: 6.oktobrī Liepājā, 7.oktobrī Ulbrokā, 8.oktobrī Slampē, 11.oktobrī  Ventspilī, 17.oktobrī Jelgavā, 18.oktobrī VEF Kultūras pilī Rīgā, 25.novembrī Rēzeknē un 2.decembrī Valmierā. Biļetes uz koncertiem var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.