Menu
 

2019. gadā ciklu "Brīvdienu mūzika" Jūrmalā ievadīs brāļi Petrauski

  • Autors:  Apriņķis.lv
2019. gadā ciklu "Brīvdienu mūzika" Jūrmalā ievadīs brāļi Petrauski Publicitātes foto

2019. gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols aicina klausītājus uz jauniem demokrātiskā koncertu cikla “Brīvdienu mūzika” koncertiem. Kā pirmie šogad 27. janvārī plkst. 14.00 Dzintaru koncertzālē uzstāsies talantīgie mūziķi brāļi Petrauski – pianists Raimonds Petrauskis un saksofonists Oskars Petrauskis, informē Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs Mārtiņš Pučka.

Brāļi Petrauski ir viens no Latvijas perspektīvākajiem un ievērojamākajiem koncertduetiem, kas regulāri koncertē gan Latvijā, gan ārzemēs. Gatavojoties “Brīvdienu mūzikas” koncertam, viņi uzsver: “27. janvāris mūsu koncertu kalendārā atzīmēta kā īpaši silta diena, kurā vēlamies klausītājiem dāvināt kādu kripatiņu saules, siltuma un vasarīgas enerģijas. Skaņdarbu izvēli šoreiz ir ietekmējuši mūsu laikapstākļi, jo, pateicoties tiem, mums radās sajūta, ka pat izcilākie klasiskās mūzikas šedevri un to autori janvārī vēlētos mazliet vairāk saules. Tādēļ nolēmām tos nedaudz sasildīt ar pašu veidotām parafrāzēm un fantāzijām par mums tuvām klasiskās mūzikas tēmām, kā arī aizvest klasiskos komponistus uz zemēm, kurās savas dzīves laikā viņi noteikti nav bijuši. Piemēram, kas notiktu, ja Mocarts uz brīdi nokļūtu Teksasā, Gēršvins –saulainajā Spānijā, bet Bahs nedaudz pastaigātos pa vasarīgo Havanu tālajā Kubā? Varam piebilst, ka ceļojums paredzēts ne tikai pa klasikas tēmām, bet arī kino, pasaules un latviešu mūzikas melodijām.”

24. februārī ciklā “Brīvdienu mūzika” notiks tikšanās ar klausītāju iemīļoto operdziedātāju Elīnu Šimku un pianisti Ēriku Milleri, kuru izpildījumā varēs baudīt opermūzikas ārijas, dziesmas un senās mūzikas repertuāru, vēsta M. Pučka.

18. martā uzstāsies šarmantā dziedātājā Jolanta Strikaite-Lapiņa, kurai koncertā pievienosies ērģelniece Ilze Reine un trompetists Jānis Porietis. Šajā koncertā viņa kopā ar draugiem atskaņos Johana Gotfrīda Mītela, Johana Sebastiāna Baha, Georga Frīdriha Hendeļa un Georga Fīlipa Tēlemaņa vokālos skaņdarbus.

28. aprīlī būs iespēja tikties ar populāro vijolnieku Raimondu Ozolu, kurš kopā ar draugiem – taustiņinstrumentālistu un komponistu Raimondu Macatu un ģitāristu Mārci Auziņu – priecēs klausītājus ar programmu, kurā iekļauti Astora Pjacollas, Raimonda Paula, Georga Frīdriha Hendeļa un citu komponistu skaņdarbi, stāsta Dzintaru koncertzāles pārstāvis.

Savukārt pēdējā šā pusgada “Brīvdienu mūzikas” koncertā 19. maijā varēs tikties ar džeza dziedātāju Kristīni Prauliņu un trombonista Laura Amantova džeza kvartetu, kurā muzicē Latvijā atzīti džeza mūziķi – Viktors Ritovs (taustiņinstrumenti), Andris Grunte (bass) un Artis Orubs (sitaminstrumenti). Viņu izpildījumā būs iespēja baudīt latviešu džeza klasiku – Ulda Stabulnieka, Gunāra Rozenberga skaņdarbus –, kā arī latviešu tautasdziesmu džeza aranžijas un džeza standartus.

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi, norāda M. Pučka.

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz pieciem pirmā pusgada koncertiem maksās tikai 32 eiro, un tas ir pieejams visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Vīna studija Maestro” koncerta apmeklētājus aicina baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.