Menu
 

Piektdiena, 12 Jūnijs 2020

Siguldā norisināsies Nacionālo bruņoto spēku Gaisa atbalsta kontrolieru mācības

16.un 17.jūnijā Siguldā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku Mehanizētās kājnieku brigādes Gaisa atbalsta kontrolieri (JTAC) sadarbībā ar NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Latvijā pilnveidos iemaņas gaisa atbalsta procedūrās. Vingrinājumā piedalīsies arī Spānijas iznīcinātāji F-8, kas šobrīd piedalās NATO Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanas misijā.

Lasīt vairāk...

Valsts policijas Rīgas apkārtnē stundas laikā konstatē trīs pārkrautus baļķvedējus

Valsts policijas Satiksmes uzraudzības un koordonācijas biroja Autopārvadājumu uzraudzības nodaļa ceturtdien Rīgas apkārtnē veica faktiskās masas kontroli kravas automašīnām. Kontroles laikā tika apturēti un nogādāti faktiskās masas kontrolei četri Lietuvā reģistrēti kravas transportlīdzekļi. Pārbaudes veikšanas laikā likumsargi trim no šiem transportlīdzekļiem konstatēja pārkāpumus.

Lasīt vairāk...

Veselības ministrija izstrādājusi jaunus veselīga uztura ieteikumus pieaugušajiem

Lai Latvijas iedzīvotāji lietotu veselīgāku uzturu, Veselības ministrija ir izstrādājusi jaunus veselīga uztura ieteikumus pieaugušajiem. Lai veicinātu izpratni par to, cik daudz un kāda veida produktus būtu ieteicams iekļaut ikdienas uzturā, vadlīnijās iekļauts ieteikums ikdienas maltītes gatavot pēc tā saucamā šķīvja principa, kā arī sniegti piemēri par to, kas ir viena pārtikas produktu grupas vai pārtikas produkta porcija. 

Lasīt vairāk...

Attālinātas mācības mūzikas skolā – iespējamas, bet ne ilgtermiņā

“Šoreiz es noteikti nospēlēšu bez kļūdām,” teic mūzikas skolas audzēknis Kārlis, sesto reizi mēģinot nospēlēt skaņdarbu klavieru ieskaitei, kamēr tētis filmē. Šādas un līdzīgas ainiņas pēdējo mēnešu laikā bija novērojamas ģimenēs, kur kāds no bērniem mācās mūzikas skolā. Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtējo situāciju uz attālināto mācību režīmu nācās pāriet ne tikai vispārizglītojošajām, bet arī profesionālās ievirzes skolām.

Lasīt vairāk...

Siguldas novada bērnudārzos no 15. jūnija ēdināšanas pakalpojumus nodrošinās SIA "Arseja"

No 15. jūnija ēdināšanas pakalpojumus Siguldas novada pašvaldības bērnudārzos “Ābelīte”, “Pīlādzītis”, “Ieviņa”, “Pasaciņa”, “Saulīte” un “Tornīši” sniegs SIA “Arseja”. Kā zināms, 9. jūnijā pašvaldība saņēma ēdinātāja SIA “Vectēvs” vēstuli par sadarbības pārtraukšanu – uzņēmējs skaidroja, ka to skārusi vīrusa Covid-19 izraisītā finansiālā krīze.

Lasīt vairāk...

Dailes teātris ar koncertu "Sezonas pieslēgums" atklāj vasaras sezonu

Ar Vasaras dārza koncertu sēriju "Sezonas pieslēgums" Dailes teātris piektdien uzsāk Latvijas teātriem neierasto vasaras sezonu. Sešus vakarus – no 12. līdz 19.jūnijam – teātra Vasaras dārzā skatītājus priecēs divdaļīga koncertprogramma. Savukārt jūlijā un augustā skatītājiem būs iespēja skatīties izrādes "Blokmājas Dons Kihots", "Elpa", "Sidraba šķidrums" un "Ārsts".

Lasīt vairāk...

Iekšējās drošības birojs šogad aizturējis 22 amatpersonas

Kopš 2020. gada sākuma Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis 22 amatpersonas, liecina biroja apkopotā informācija. No gada sākuma līdz maija beigām IDB uzsācis 28 kriminālprocesus,  savukārt kriminālvajāšanas uzsākšanai šajā periodā ir nodoti 23 kriminālprocesi pret 31 amatpersonu. Šajos 23 kriminālprocesos atklāti 39 noziedzīgi nodarījumi, turklāt to lielākā daļa ir kvalificējami kā smagi vai sevišķi smagi.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.