Menu
 

Svētdiena, 05 Decembris 2021

Vai nauda ir laba dāvana bērnam? Skaidro psiholoģe

Uz jautājumu, vai nauda ir laba dāvana bērnam, nav iespējams atbildēt viennozīmīgi. Dažādos vecuma posmos izpratne un attieksme pret naudu kā vērtību ir atšķirīga. Vecākiem ar naudas dāvināšanu savai atvasei nevajadzētu steigties, daudz vērtīgāk ir piepildīt bērna sapņus. Bet kā rīkoties pārējiem? Cik gadu vecam bērnam svētkos dāvināt naudu, cik daudz naudas dāvināt un vai vispar to darīt?

Lasīt vairāk...

B grupas vitamīnu rezervi ziemai organismā uzkrāt nevar

Ūdenī šķīstošie B grupas vitamīni, kas  viegli uzsūcas un tikpat viegli izdalās (ar sviedriem caur ādu, ar urīnu), piedalās dažādos smadzeņu un nervu sistēmas bioķīmiskajos procesos, kā arī vielmaiņas un citos nozīmīgos organisma darbības posmos. Tā kā uzkrājumi organismā veidoties nevar, šie vitamīni ir regulāri jāuzņem.

Lasīt vairāk...

VM: Epidemioloģiskā drošība ir svarīgāka par iespējām jebkur piekļūt bankomātiem

Cilvēku tiesības izmantot drošākus pakalpojumus epidemioloģiski drošā vidē un pēc iespējas būt pasargātiem no Covid-19 riskiem ir augstākas par cilvēku bez vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātiem tiesībām sev visērtākā veidā izmantot bankomātus, šāda nostāja pausta Veselības ministrijas (VM) sagatavotajā atbildes vēstulē Tiesībsarga birojam.

Lasīt vairāk...

Karstvīna vietā miestiņš – kā baudīt alu ziemā?

Domājot par alu, mēs nereti iztēlojamies norasojuši glāzi ar aukstu dzērienu karstā vasaras dienā, tomēr alu var baudīt arī gada aukstajos mēnešos, turklāt, ziemā miestiņu var baudīt gan aukstu, gan siltu, papildinājumā ar garšvielām un medu. Līdz ar pirmajiem tumšajiem ziemas vakariem, pieprasījums pēc tumšā alus pieaug aptuveni par 50%, un arī ražotāji seko līdzi tendencēm. Alus cienītāji šajā laikā bieži vien izvēlas porteri, kas lieliski sader arī ar dažādiem gaļas ēdieniem un pat desertiem. Kas īsti ir porteris un kā to vislabāk baudīt?

Lasīt vairāk...

Tikai 24% Latvijas iedzīvotāji iesaistījušies brīvprātīgajā darba veikšanā

Svētdien, 5.decembrī, pasaulē atzīmē Starptautisko brīvprātīgo dienu, kuras mērķis pateikties brīvprātīgajiem par viņu ieguldījumu un palielināt sabiedrības informētību par devumu sabiedrībai. Pētījumu centra SKDS veiktā aptauja pēc Sabiedrības integrācijas fonda pasūtījuma rāda, ka brīvprātīgais darbs kā iesaistes forma Latvijā ir vēl attīstāma – tikai 24% iedzīvotāju atzinuši, ka darbojas kā brīvprātīgie, toties 69% respondentu nekad nav to veikuši.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.