Menu
 

Ceturtdiena, 25 Augusts 2022

Aptauja: Vairums peldbaseinu rudenī plāno strādāt; skeptiski ir Ādažos, neskaidra situācija Krimuldā

Neraugoties uz augstajām energoresursu izmaksām, 87% aptaujāto peldbaseinu vietu strādā vai plāno atsākt darbu septembrī vai oktobra sākumā, savukārt skeptiski par darba atsākšanu rudenī ir Ādažos, Saldū, Daugavpils Universitātē, bet neskaidra situācija ir Krimuldā, secināts biedrības "Peldēt droši" veiktajā peldbaseinu vietu pārstāvju aptaujā.

Lasīt vairāk...

Stopiņu pagasta kokapstrādes uzņēmums investējis 2,2 miljonus eiro metālapstrādes virziena attīstībā

Pasaules metālapstrādes tirgus Krievijas iebrukuma Ukrainā un sankciju dēļ pēdējos mēnešos piedzīvo būtiskas svārstības un izejvielu deficītu. Kokapstrādes uzņēmums “Kronus” Ropažu novada Stopiņu pagastā, reaģējot uz krīzi saistītajā nozarē, nolēmis operatīvi mainīt metāla produkcijas iepirkuma modeli un izveidot jaunu metālapstrādes ražotni savā paspārnē. Jauna virziena izveidē līdz 2022. gada beigām tiks investēti 2,2 miljoni eiro un radītas 25 jaunas darbavietas.

Lasīt vairāk...

No deviņu mēnešu vecuma garantēta vieta bērnudārzā. Kā darbojas pirmsskolas Somijā?

Ģimenes ar bērniem Somijā viennozīmīgi ir prioritāte. To apliecina vairāki faktoriem – viens no tiem ir likums, kas nosaka, ka ikvienam bērnam no deviņu mēnešu vecuma ir garantēta vieta pirmsskolā. Ja ģimenes vēlas pavadīt vairāk laika ar bērnu mājām, līdz divu gadu vecumam iespējams izmantot ģimenes atvaļinājumu, kura ietvaros ik mēnesi tiek nodrošināts 500 eiro pabalsts.

Lasīt vairāk...

Sestdien atklās Kauguru parku; saistībā ar pasākumu norisi Jūrmalā noteikti satiksmes ierobežojumi

Sestdien plkst.12.00 Jūrmalā Kauguru svētku ietvaros atklās Kauguru parku – labiekārtotu atpūtas, sporta un pastaigu vietu 3,8 hektāru platībā. Arī parka teritorijā esošo ēku – Jauniešu mājas un sabiedrisko pakalpojumu ēkas – izbūve ir pabeigta. Lai nodrošinātu netraucētu nedēļas nogalē Jūrmalā paredzēto pasākumu norisi un atvieglotu transporta kustību, no 25. augusta līdz 28. augustam noteiktas izmaiņas satiksmes organizācijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja: puse darba ņēmēju atvaļinājuma laikā turpina veikt darba uzdevumus

50% darba ņēmēju sava atvaļinājuma laikā turpina veikt ar darbu saistītus uzdevumus, secināts interneta personāla atlases uzņēmuma “CV-Online Latvia” veiktajā aptaujā par šī gada atvaļinājuma tendencēm.  Salīdzinot ar līdzīgu aptauju pirms diviem gadiem, šis skaitlis ir pieaudzis par 8%. Turklāt 9% strādājošo aptaujas respondentu norādīja, ka atvaļinājumā šajā gadā nemaz neplāno doties.

Lasīt vairāk...

Pusgada laikā Rīgas metropoles pašvaldībās uzņemto bēgļu skaits tuvojas 20 tūkstošiem

Rīgas un Pierīgas pašvaldību apvienības Rīgas metropoles pašvaldībās ir reģistrēti vairāk nekā 19 700 Ukrainas bēgļu, kuru atbalstam pašvaldības ir izveidojušas savas unikālās palīdzības programmas. Patlaban Pierīgas pašvaldībās pēc to rīcībā esošās informācijas izmitinātas vairāk nekā 3300 personas, savukārt Rīgā reģistrēti vairāk nekā 16 400 Ukrainas iedzīvotāju. Patiesais skaits tiek lēsts krietni lielāks.

Lasīt vairāk...

Pieci padomi, kā izvēlēties savu pirmo automašīnu un nenopirkt "kaķi maisā"

Pēc autovadītāja apliecības iegūšanas jaunais šoferis saskaras ar izvēli: kādu auto izvēlēties un kas jāņem vērā, domājot par savu pirmo transportlīdzekli? Pieredzes vēl nav, tādēļ acis “skrien uz visām pusēm”. Izvēloties savu pirmo mašīnu, priekšroka jādod auto ar nelieliem gabarītiem, mazu degvielas patēriņu, zemu cenu un uzlabotu tehnisko aprīkojumu. Lūk, vēl daži ieteikumi, kas atvieglos pirmās mašīnas izvēli.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.