Menu
 

Otrdiena, 30 Augusts 2022

Harkivas centra apšaudē pieci nogalinātie

Krievijas karaspēks otrdien apšaudījis Harkivas centru, nogalinot vismaz piecus cilvēkus, bet vismaz septiņi civiliedzīvotāji guvuši ievainojumus, ziņo pilsētas mērs Ihors Terehovs. Tikmēr Harkivas apgabala kara administrācijas priekšsēdētājs Olehs Siņehubovs ziņo, ka ievainoti vismaz deviņi cilvēki.

Lasīt vairāk...

Salaspils novadā reģionālā sabiedriskā transporta kursēšanas grafiki pielāgoti skolēnu vajadzībām

Lai Salaspils novada skolēniem arī šajā mācību gadā būtu ērtāka nokļūšana uz skolu un no skolas mājās ar reģionālajiem sabiedriskajiem autobusiem, no 1.septembra stājas spēkā izmaiņas kustības sarakstos maršrutos Salaspils-Daugavas muzejs-TEC-2-Saulkalne un Rīga-Saurieši-Salaspils. Izmaiņas saistītas ar reisiem no rīta uz skolu pirms plkst.8.00 un pēc plkst.15.40, informē VSIA "Autotransporta direkcija".

Lasīt vairāk...

Atbilstoši jaunajai pieejai plāno meža kopšanu netālu no Skuķīšu ciema Ropažu novadā

SIA “Rīgas meži” 2022.gada vasarā plāno uzsākt mežistrādes darbus netālu no Skuķīšu ciema Ropažu novadā (“Rīgas mežu” Gaujas mežniecības Rēzītes apgaita). Darbi notiks atbilstoši uzņēmuma jaunajai mežu kopšanas pieejai – grozījumiem “Meža apsaimniekošanas plānā”, kurā lielāka nozīme piešķirta bioloģiski vērtīgajām, dabas un rekreācijas teritorijām, kā arī samazinātas mežsaimniecisko darbu platības, informē uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Ekonomists: Straujais cenu kāpums radīs spiedienu celt algas

Straujais inflācijas lēciens šogad pagaidām nav ienesis būtiskas izmaiņas Latvijas darba tirgū, un šī gada pirmajā pusē darba samaksas pieaugums ir saglabājies iepriekšējo gadu līmenī. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada otrajā ceturksnī vidējā darba samaksa Latvijā salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga par 8,3% un sasniedza 1362 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Lasīt vairāk...

Uz Latvijas–Baltkrievijas robežas izbūvē pirmos pastāvīgā žoga kilometrus

Otrdien, 30. augustā, valdība izskatīja Iekšlietu ministrijas sagatavoto Informatīvo ziņojumu “Par valsts ārējās sauszemes robežas apsardzībai nepieciešamās infrastruktūras izbūves gaitu”. Norit aktīvs darbs uz Latvijas–Baltkrievijas robežas – šobrīd ir atmežota teritorija 57 km garumā un tiek izbūvēti pirmie pastāvīgā žoga kilometri.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ropažos. Vai jūs lasāt grāmatas?

Latvijā samazinās to cilvēku skaits, kas lasa grāmatas, liecina  socioloģiskās aptaujas rezultāti. Respondentiem tika jautāts, cik daudz grāmatu viņi ir izlasījuši pēdējo sešu mēnešu laikā, un 59,9% norādījuši, ka nav izlasījuši nevienu grāmatu. Piemēram, 2013. gada jūlijā grāmatas nebija lasījuši 47,1% aptaujāto, bet 2016. gada jūlijā – 45% respondentu. 2019. gadā uz jautājumu, vai ir izlasījuši kādu grāmatu pēdējā pusgada laikā, noliedzoši atbildēja jau 50,4% aptaujāto. Šī gada jūlija dati rāda, ka vismaz vienu grāmatu aizvadīto sešu mēnešu laikā ir izlasījuši 38,8% iedzīvotāju. 2013. gadā tādi bija 50,4% aptaujāto, 2016. gadā – 53%, bet 2019. gadā – 48,3%.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 39% sabiedrības uzskata, ka bērnudārzos trūkst pirmsskolas izglītības pedagogu

Lai sabiedrībā un politiķu dienaskārtībā iekļautu jautājumu par pedagogu trūkumu pirmsskolas izglītības iestādēs, privātā pirmsskolas izglītības iestāde "Ketes māja" veikusi aptauju un secinājusi: ka vienlaikus ar nozares pārstāvjiem un pedagogiem arī 39% sabiedrības pārstāvju uzskata, ka pirmsskolas iestādēs ir ļoti liels pedagogu trūkums, un visvairāk to izjūt (45%) iedzīvotāji tieši Zemgalē.

Lasīt vairāk...

Uzsākti pasažieru bagāžas tuneļa būvdarbi "Rail Baltica" dzelzceļa stacijai pie lidostas "Rīga"

Pilnsabiedrība "B.S.L. Infra", turpinot "Rail Baltica" būvniecības darbus pie lidostas "Rīga", ir uzsākusi bagāžas transportēšanas tuneļa izbūvi, kas nākotnē savienos "Rail Baltica" dzelzceļa staciju ar lidostas "Rīga" jauno termināli. Ar īpašu konveijeru sistēmu pasažieru bagāžu caur tuneli droši transportēs abos virzienos, savienojot dzelzceļu ar aviosatiksmi. Būvdarbi notiek aiz 22.autobusa pieturas pie Biroju ielas, netraucējot satiksmes plūsmai, informē "B.S.L. Infra" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

1.septembra jeb Zinību dienas brokastu recepšu idejas

“Mācību gada pirmā diena ir svētku diena. Tas ir jauns sākums, pat ja skolēnam tā nav 1., bet gan 10. klase. Tāpēc ir skaisti, ja ģimene šo dienu sagaida un pavada svinīgā noskaņā – sākot ar svētku brokastīm,” teic trīs skolēnu mamma, “Rimi bērniem” eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa. Viņa kopā ar saviem bērniem iesaka vienkāršas receptes 1.septembra rīta maltītei.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.