Menu
 

Otrdiena, 21 Februāris 2023

Noraida Skultes sašķidrinātās gāzes termināļa attīstītāja piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus (papildināta)

Otrdien, 21.februārī, Ministru kabineta sēdē tika skatīts Klimata un enerģētikas ministrijas (KEM) padziļinātais izvērtējums par attīstītāja - AS "Skulte LNG Terminal" - un stratēģiskā investora 13. janvārī iesniegtajiem Skultes sašķidrinātās gāzes (LNG) termināļa projekta sadarbības nosacījumiem. Ministru kabinets, balstoties uz KEM veikto analīzi, noraidīja konkrētā attīstītāja piedāvātos projekta sadarbības nosacījumus, informē klimata un enerģētikas ministra padomniece stratēģiskās komunikācijas jautājumos Beate Barkāne.

Lasīt vairāk...

Hosams Abu Meri: Tiklīdz sāku runāt latviešu valodā, jutu, ka man paveras visas durvis

Visa pasaule šodien atzīmē Starptautisko dzimtās valodas dienu, kurai Latvijā būtu jābūt jo īpaši nozīmīgai. Latviešu valoda ir viena no divām atlikušajā baltu valodām, un cilvēku skaits, kam tā ir dzimtā valoda, ir ārkārtīgi mazs. Tāpēc mūsu uzdevums ir to sargāt un kopt, pievēršot daudz lielāku uzmanību tās lomai. Tieši ar mūsu attieksmi pret savu dzimto valodu, ar tradīcijām un to pārmantošanu sākas patriotisms, mūsu mīlestība un cieņa pret savu dzimteni.

Lasīt vairāk...

Pētījums: Medicīnas personāla attieksme samazina sieviešu vēlmi radīt nākamos bērnus

Vairāk nekā trešdaļai jeb 35% sieviešu, kas dzemdībās saskārušās ar negatīvu attieksmi no medicīnas personāla puses, šī pieredze ir mazinājusi vēlmi radīt nākamos bērnus. Kopumā 36% Latvijas slimnīcās dzemdējušo sieviešu ir piedzīvojušas emocionālu vai fizisku vardarbību dzemdībās. Tas noskaidrots aptaujā par dzemdību pieredzi Latvijā, ko veikusi pētījumu kompānija "Norstat Latvija", publiciste Agra Lieģe-Doležko un uzņēmēja konsultante Olga Procevska.

Lasīt vairāk...

Veselības ministre apliecina nozares atbalsta sniegšanu Ukrainai

Lai pārrunātu medicīniskās palīdzības sniegšanu Ukrainai, Ukrainas militārpersonu ārstēšanu un rehabilitāciju Latvijā un citus aktuālos jautājumus atbalsta sniegšanā, pirmdien, 20.februārī, veselības ministre Līga Meņģelsone tikās ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Olenu Kondratjuku, kura pirmdien uzturējās vizītē Latvijā, vēsta Veselības ministrijā. "No Veselības ministrijas puses apliecinu, ka turpināsim atbalstīt Ukrainu, cik vien ilgi tas būs nepieciešams," uzsvēra ministre.

Lasīt vairāk...

"Getliņi eko" iegūst statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta"

SIA "Getliņi eko" īstenotās aktivitātes darbinieku darba vides uzlabošana un atbalstu dažādās dzīves situācijās atzinīgi novērtējis Sabiedrības integrācijas fonds, kas uzņēmumam piešķīris statusu "Ģimenei draudzīga darbavieta". Iniciatīvas mērķis ir godināt ģimenēm draudzīgākos darba devējus, kā arī veicināt darba vides attīstību Latvijā, informē "Getliņi eko".

Lasīt vairāk...

Pianists Andrejs Osokins aicina uz koncertiem "Osokins – Listam", tostarp Lojā

16.martā tiks atklāta pianista Andreja Osokina jaunās koncertprogrammas “Osokins – Listam” koncerttūre, kas līdz pat gada beigām turpināsies dažādās zālēs visā Latvijā, 19.martā viesojoties arī Sējas Kultūras namā. Līdz ar koncertiem izziņota jauna pianista iniciēta ziedojumu vākšanas akcija Ukrainas atbalstam, informē mūzikas menedžere Daiga Bināne.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Trešdaļai Latvijas iedzīvotāju samazinājies uzkrājumu apjoms

Salīdzinājumā ar 2022.gada septembri februārī ir samazinājies to Latvijas iedzīvotāju skaits, kuru uzkrājuma apmērs palicis nemainīgs, un teju trešā daļa sabiedrības bijusi spiesta sākt tērēt savus ietaupījumus, liecina SEB bankas veiktās aptaujas dati. Vienlaikus šī gada sākumā pieaugusi arī to Latvijas iedzīvotāju daļa, kuriem vispār nav uzkrājuma.

Lasīt vairāk...

Banka: Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju nav norādījuši savas pensijas mantinieku

Latvijas iedzīvotājiem jau kopš 2020.gada ir iespēja izvēlēties, kas mantos viņu pensijas 2.līmeņa uzkrājumus. Kā liecina Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras (VSAA) informācija, līdz šim iesniegumu par uzkrātā valsts fondētās pensijas kapitāla izmantošanu nāves gadījumā pirms pensijas vecuma ir iesnieguši vien 26% jeb aptuveni 345 tūkstoši no pašreizējiem valsts fondētās pensiju sistēmas dalībniekiem, tas nozīmē, ka lielākās daļas Latvijas iedzīvotāju uzkrātais pensiju kapitāls viņu nāves gadījumā pirms pensionēšanās laika tiktu ieskaitīts valsts budžetā, informē bankas "Luminor" pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Liepājas Leļļu teātris piedāvās iepazīt tēlus no Valda Rūmnieka grāmatas "Murjāņu Kurmītis un viņa draugi"

Liepājas Leļļu teātra radošā komanda režisora Ģirta Šoļa vadībā savā iztēlē aizrakusies jau pusceļā no Murjāņiem līdz Liepājas Leļļu teātrim, lai pavisam drīz piedzīvotu tikšanos ar vairākiem neparastiem tēliem no Valda Rūmnieka stāstu grāmatas "Murjāņu Kurmītis un viņa draugi". Valda Rūmnieka stāstus režisors Ģirts Šolis savijis asprātīgā un iztēli rosinošā objektu teātra iestudējumā, informē teātra pārstāvji.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.