Menu
 

Piektdiena, 10 Februāris 2023

No 1.marta Mālpilī, Baložos un četros Ropažu novada ciemos būs zemāks siltumenerģijas tarifs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izvērtējusi un 9.februāra padomes sēdē izskatījusi siltumenerģijas gala tarifus četriem komersantiem. Šo tarifu samazināšanās robežās no 3,5% līdz 39,5% saistīta ar kurināmā – dabasgāzes un šķeldas – cenu izmaiņām. Jaunie tarifi Ropažu pagasta četros ciemos, kā arī Mālpilī un Baložos spēkā stāsies 1.martā.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš. Analfabētisms... Vai anahronisms?

Katrs no mums vismaz reizi mūžā ir dzirdējis par senajiem, tumšajiem laikiem, kad dzīvoja lasīt un rakstīt nemākoši cilvēki – analfabēti. Šodien un šeit, kad pastāv modernā izglītības sistēma, šķiet, par to būtu jāuztraucas vismazāk. Tomēr cilvēki arvien mazāk pērk un lasa grāmatas. Ar ko tas būtu saistāms?

Lasīt vairāk...

Pētījums: laiks privātajai dzīvei un saprotoša vadība jauniešiem ir būtiski aspekti darba devēja izvēlē

Konkurētspējīgs atalgojums ir tikai viens no kritērijiem, kādēļ jauni cilvēki izvēlas par labu konkrētajam darba devējam. Līdztekus tam viņiem ir svarīgi arī tādi aspekti kā darba un privātās dzīves līdzsvars (44%), sociālās garantijas un bonusi (42%), kā arī saprotoša vadība (35%), liecina viena no lielākajiem jauniešu nodarbinātājiem mūsu valstī, uzņēmuma “Evolution Latvia”, un pētījumu kompānijas “Norstat” sabiedriskās domas pētījums.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.