Menu
 

Otrdiena, 21 Marts 2023

Eksperte aicina neveidot politiku, balstoties uz nepatiesu mītu par trūcīgajiem kā "nestrādājošiem sliņķiem"

Strādājot pie nevienlīdzības mazināšanas pasākumiem, nevajadzētu ļauties nepatiesam mītam, ka liela daļa trūcīgo ir "nestrādājoši sliņķi", šodien Saeimas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēdē mudināja jomas eksperte, Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes (LU SZF) asociētā profesore Baiba Bela.

Lasīt vairāk...

Ne obligāti bez elektrības. Seši padomi, kā pavadīt Zemes stundu

2007.gada 31.martā vairāk nekā 2 miljoni cilvēku un 2000 uzņēmumu Austrālijas lielākajā pilsētā Sidnejā uz vienu stundu izslēdza apgaismojumu, tādā veidā aizsākot šodien visiem tik labi zināmo Zemes stundas kustību. Mūsdienās šī iniciatīva simbolizē daudz ko vairāk par īslaicīgu atteikšanos no elektrības izmantošanas, aptverot plašu spektru aktivitāšu, kas veicina klimata pārmaiņu apturēšanu. Ar rūpēm par dabas daudzveidības saglabāšanu, mājokļu attīstītāja “Bonava Latvija” ilgtspējas eksperti dalās ar padomiem, kā aizvadīt Zemes stundu daudzveidīgi, neaprobežojoties tikai ar gaismas izslēgšanu.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā atrastas meklēšanā izsludinātas personas un aizturēts dzērājšoferis

Valsts policijas Jūrmalas iecirkņa darbinieki sadarbībā ar Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes Speciālo uzdevumu nodaļas darbinieku aizvadītās piektdienas vakarā un naktī uz sestdienu, 18.martu, Jūrmalas pilsētas administratīvajā teritorijā veica profilaktisku pārbaudi sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un uzraudzībai. Pārbaudes laikā izmantoja arī bezpilota lidaparātu ar termokameru, informē Valsts policijā.

Lasīt vairāk...

Ivo Rode. Vai cīņa par pedagogiem Latvijā var izvērsties par skolu kariem?

Kura būs tuvākās nākotnes pieprasītākā profesija? Pirmais, kas nāk prātā, protams, ir nodarbošanās, kas saistītas ar IT lietām, modernajām tehnoloģijām, mākslīgo intelektu, virusoloģiju utt. Bet realitātē katrā Latvijas novadā notiek izmisīgi kādas citas profesijas pārstāvja meklējumi. Tas neapšaubāmi ir skolotājs. Un skolotāju ir tik, cik ir, vairāk dabūt gandrīz nav iespējams. Varbūt kādus simts gadā, no kuriem skolā daļa pastrādā pietiekami īsu brīdi. Bet pensionēšanās ātrums pret skolotāju skaita pieaugumu – nesamērīgs.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.