Menu
 

Svētdiena, 26 Marts 2023

Raidījums: Bruņoto spēku pārtikas iepirkuma rīkotāji apgājuši drošības prasības

Konkurss par loģistikas pakalpojumu sniegšanu pārtikas piegādei armijas vajadzībām gan miera, gan kara apstākļiem sarīkots pēc parastas publisko iepirkumu procedūras, nevis atbilstoši aizsardzības jomai speciāli paredzētam likumam, kas ļāvis konkursa pretendentiem neveikt drošības dienesta pārbaudi, šovakar vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "de facto".

Lasīt vairāk...

Trīs soļi ziemas apģērbu sagatavošana nākamajai sezonai

Atbilstoši “CleanR” datiem, pašlaik Latvijā vidēji dienā uzņēmuma tekstila konteineros tiek nodots līdz pat trīs tonnām tekstila, taču diemžēl lielākā daļa paliek nešķirota un nonāk sadzīves atkritumos, kur otrreizējā pārstrāde vai nodošana atkārtotai lietošanai ir teju neiespējama. Lai lietošanai vai pārstrādei derīgais tekstils nenonāktu atkritumu poligonā, ir būtiska tā šķirošana, vēl svarīgāk – gādāt, lai nopirktās apģērbs kalpotu iespējami ilgi.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Latvijā 72% iedzīvotāju mājsaimniecībā uzglabā nokalpojušas lietas

Lai gan visā pasaulē un Latvijā pieaug nepieciešamība sekot aprites ekonomikas principiem, veicinot lietu otrreizēju izmantošanu, pārliecinošs vairākums jeb 72% Latvijas iedzīvotāju savās mājsaimniecībās aizvien glabā nokalpojušas, taču darba kārtībā esošas lietas, aģentūru LETA informēja nebanku kreditētāja "DelfinGroup" pārstāvji, atsaucoties uz veiktās aptaujas datiem.

Lasīt vairāk...

Kā uzņēmumam samazināt enerģijas patēriņu, nezaudējot komfortu?

Energoresursu cenu kāpums ir skāris ikvienu – gan privātpersonas, gan uzņēmumus. Ja par savu rēķinu apmaksu un taupības pasākumiem mājās katrs ir atbildīgs pats, darba vide ir kopīga atbildība. Ilgtspējīgi risinājumi un paradumi ikdienā var palīdzēt būtiski samazināt vienu no lielākajām uzņēmumu izmaksu pozīcijām – rēķinu par patērēto elektrību. Vienlaikus ir svarīgi nepārspīlēt ar taupību darba vietā, kur vairums cilvēku pavada lielāko dienas daļu, tāpēc ir jānodrošina komfortabla darba vide, kas nekaitē veselībai.

Lasīt vairāk...

Kā sagatavoties skriešanas sezonai?

Līdz ar pirmajiem siltajiem saules stariem un pavasara vēstnešiem tuvojas arī virkne ar garo distanču skriešanas sacensībām. Jebkurai sportiskajai aktivitātei, ko neveicam ikdienā, īpaši, ja ieturēta ilgāka pauze, piemēram, ziemas sezonā, nepieciešams sagatavoties, pakāpeniski pieradinot savu ķermeni pie slodzes.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.