Menu
 

Ceturtdiena, 16 Marts 2023

Valsts policija: Janvārī un februārī telefonkrāpnieki apkrāpuši 193 iedzīvotājus

2023.gada pirmajos divos mēnešos starptautiski telefonkrāpnieki ir apkrāpuši 193 Latvijas iedzīvotājus. Visbiežāk krāpnieki ir uzdevušies par policijas, banku vai “Google” darbiniekiem, kā arī finanšu speciālistiem. Lielākoties no cietušajiem izkrāptas līdz dažiem tūkstošiem eiro lielas naudas summas, taču ir reģistrēti arī gadījumi, kad izkrāptās summas sasniedz desmitiem tūkstošu eiro. Valsts policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt uzmanīgiem un nevienam ne telefoniski, ne rakstiski neatklāt banku kontu piekļuves datus un sargāt arī savus personīgos datus!

Lasīt vairāk...

Jānis Rozenfelds: ASV banku sektora īstermiņa satricinājums var pavērt jaunas iespējas nākotnes pensionāriem

Aizvadītajā nedēļā pasauli pāršalca ziņa par ASV bankas “Silicon Valley Bank” maksātnespēju. Vien dienas laikā klienti no bankas izņēma 42 miljardus ASV dolāru un regulatoram nācās apturēt bankas darbību. Vienlaikus krahu piedzīvoja vēl kāda ASV banka – “Signature Bank”. Lai gan arvien turpina parādīties jaunas detaļas par banku maksātnespējas cēloņiem, pašreiz pieejamā informācija liecina par nekvalitatīvu risku vadību un būtiskiem trūkumiem kontroles un uzraudzības mehānismos tieši šajās bankās.

Lasīt vairāk...

Zane Ozola: Kas kavē Latvijas izglītības attīstību?

Nav noslēpums, ka Somijas izglītības sistēma daudzu ekspertu vērtējumā tiek atzīta par veiksmīgu un virkne valstu cenšas sekot šim piemēram. Arī Latvijā bieži vien izskan viedoklis, ka ir nepieciešams ieviest Somijā īstenotus risinājumus. Lai gan no vienas puses, šķietami ir skaidrs, ko nepieciešams uzlabot, aizvien ir faktori, kas kavē Somijas līmeņa sasniegšanu un izglītības sistēmas attīstību kopumā. Kas kavē Latviju? Vai un kas Somijā ir tāds, kā nav pie mums?

Lasīt vairāk...

Aptauja: iedzīvotāji no līdera sagaida rūpes par cilvēka labklājību, vidi un darbiniekiem

Par līderiem nereti uzskata konkrētas spilgtas personības, kas iedvesmo un sniedz pienesumu sabiedrībai, taču tie var būt arī dažādu nozaru uzņēmumi. Kā noskaidrots “Maxima Latvija” aptaujā par mūsdienu līdera lomu, sabiedrība uzticas līderiem, jo tie iedvesmo, plāno rīcību ilgtermiņā un izrāda rūpes. Aptaujas autori informēja, ka vairums iedzīvotāju jeb 37 % uzskata, ka līdera būtība sevī ietver rūpes par cilvēku labklājību, vidi un darbiniekiem, kamēr teju piektdaļa novērtē viegli saprotamas un precīzas informācijas sniegšanu (18%).

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.