Menu
 

Ceturtdiena, 20 Jūnijs 2019

Par energoefektīvāko atjaunoto daudzdzīvokļu ēku atzīta māja Institūta ielā Siguldā

Noslēdzies konkurss “Energoefektīvākā ēka Latvijā 2019”, kuru organizēja Ekonomikas ministrija (EM) sadarbībā ar žurnālu “Būvinženieris” un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Pirmo vietu nominācijā “Energoefektīvākā atjaunotā daudzdzīvokļu ēka 2019” ieguvusi ēka Siguldā, Institūta ielā 10.

Lasīt vairāk...

Turlais neiztur uzticības balsojumu un zaudē Rīgas mēra amatu

Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) nav izturējis uzticības balsojumu, līdz ar to zaudēja galvaspilsētas mēra amatu. Neuzticību Turlajam izteica 31 deputāts - visa opozīcija, pie frakcijām nepiederošais deputāts Oskars Putniņš un "Neatkarīgo deputātu frakcija", ko veido četri no "Saskaņas" izslēgtie politiķi Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Vadims Baraņņiks.

Lasīt vairāk...

Sākta kriminālvajāšana pret Saeimas deputātu Ati Zakatistovu par 27 000 eiro izkrāpšanu

Ceturtdien Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Māris Urbāns izsniedza apsūdzību Saeimas deputātam Atim Zakatistovam par personu grupā izdarītu krāpšanu lielā apmērā. A.Zakatistovs tiek apsūdzēts 26 620 eiro izkrāpšanā un 2420 eiro izkrāpšanas mēģinājumā, pavēstīja Latvijas Republikas Prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Lasīt vairāk...

Jānis Seregins Saulkrastos: Kad uzvarējām, politikai vairs nebija laika

Jānis Seregins ir dzimis Saulkrastos un paliekošas pēdas tur atstās ar savu interesanto seno velosipēdu kolekciju. Taču viņa dzīvesgājuma aprakstā ir arī kāda ne mazāk būtiska rindiņa: pirms 30 gadiem – 1989. gada decembrī – viņš pirmajās brīvajās pašvaldību vēlēšanās tika ievēlēts par vietējās padomes deputātu, piekrita izpildu komitejas priekšsēdētāja amatam, bet pēc pirmās administratīvi teritoriālās reformas bija pirmais Saulkrastu pilsētas domes priekšsēdētājs.

Lasīt vairāk...

Aizliedz PSRS un nacistiskās Vācijas formastērpu izmantošanu sapulcēs, gājienos un piketos

Saeimas deputāti, ceturtdien trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus, kas paredz aizliegumu sapulcēs, gājienos un piketos izmantot bijušās PSRS, tās republiku un nacistiskās Vācijas bruņoto spēku un likumības un kārtības uzturēšanas orgānu (represīvo iestāžu) izmantoto piederību identificējošo apģērbu, kā arī tā elementus, ziņo Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Valsts kontrolei būs zaudējumu piedziņas tiesības

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Valsts kontroles likumā, ar kuriem paplašinātas Valsts kontroles (VK) tiesības – noteiktas pilnvaras piedzīt zaudējumus no atbildīgajām personām par revīzijās konstatētajām nelikumībām. Likums papildināts ar jaunu nodaļu, kas nosaka zaudējumu piedziņas procesuālo kārtību.

Lasīt vairāk...

Pūce rosina aizliegumu pašvaldībām dibināt un izdot preses izdevumus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) iesniedzis priekšlikumus Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai likumā “Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem”, paredzot aizliegumu pašvaldībām dibināt un izdot preses izdevumus un citus masu informācijas līdzekļus, kā arī reģistrēt interneta vietni kā masu informācijas līdzekli.

Lasīt vairāk...

Līgo svētkiem gatavi tērēt vairāk nekā pērn

Būtiski pieaudzis cilvēku skaits, kas Līgo svētkiem plānot tērēt vairāk līdzekļus nekā pērn. Lai arī joprojām vairums respondentu jeb 37,5% visu svētkiem nepieciešamo lietu iegādei plāno tērēt 21–40 eiro, vairāk nekā 61 eiro iecerējuši atvēlēt 27,5%, salīdzinot ar  17% aptaujāto 2018. gadā, liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja.

Lasīt vairāk...

Veselības indekss: 60% jauniešu mēdz "iedzert par daudz"

Vismaz 60% jauniešu vecumā no 18 līdz 24 gadiem mēdz pārsniegt pieļaujamās alkohola normas. Alkohola lietošanu “ar mēru” visvairāk kontrolē vecākā paaudze – 54% respondentu vecumā no 65 līdz 75 gadiem atzinuši, ka nekad nepārsniedz “pieļaujamās normas” , liecina jaunākais “Mana Aptieka & Apotheka Veselības indekss”.

Lasīt vairāk...

Pils ielā Siguldā centīsies panākt velosatiksmes dominanci pār autotransportu

VAS “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) ir saskaņojusi izmaiņas satiksmes organizācijā Siguldā, Pils ielā. Satiksme organizācijas risinājums paredz, ka ar piktogrammām tiks uzskatāmi parādīts, ka pa Pils ielas brauktuvi prioritāri var braukt velosipēdisti, bet ar informatīvajiem plakātiem tiks norādīts, ka autotransports uz šīs ielas nav vēlams, taču nav arī aizliegts. 

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.