Menu
 

Pirmdiena, 28 Janvāris 2019

Pūce: Administratīvi teritoriālajai reformai vajadzētu būt pieņemtai 2020.gada vasarā

Administratīvi teritoriālajai reformai vajadzētu būt pieņemtai 2020.gada vasarā, lai pašvaldībām būtu pietiekams laiks sagatavoties uz dzīvi jaunajās teritorijās un pašvaldību vēlēšanām 2021.gada jūnijā, šodien pēc koalīcijas partiju sanāksmes žurnālistiem sacīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Lasīt vairāk...

Valsts prezidents Ķekavā: "Draudzīgais aicinājums" ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu labākai izglītībai Latvijā

"”Draudzīgais aicinājums” ir akcija, kas nodrošina ciešu un nozīmīgu atgriezenisko saiti starp pagātni, tagadni un nākotni. Dāvinot grāmatas savām skolām, tā ir mūsu iespēja sniegt savu ieguldījumu kopējam labumam – labākai izglītībai Latvijā," uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, pirmdien Ķekavas vidusskolā atklājot akciju “Draudzīgais aicinājums 2019”.

Lasīt vairāk...

Aicina izvirzīt pretendentus Siguldas novada Gada balvai kultūrā

Jau trešo gadu par nozīmīgiem sasniegumiem tiks pasniegtas Siguldas novada Gada balvas kultūrā. Līdz 15.februārim ikvienam ir iespēja izvērtēt aizvadītā gada kultūras norises un izvirzīt pretendentus balvu saņemšanai kādā no nominācijām. Iesniegtos ieteikumus izvērtēs pašvaldības vērtēšanas komisija. Gada balvas pasniegšanas ceremonija notiks 1.martā kultūras centrā “Siguldas devons”.

Lasīt vairāk...

Latvijas Universitāte atklāj Latvijā jaunāko un modernāko studiju un pētniecības centru – Zinātņu māju

Latvijas Universitāte (LU) Akadēmiskajā centrā Torņakalnā veiksmīgi pabeigusi Zinātņu mājas izbūvi, izveidojot šobrīd jaunāko un modernāko studiju un pētniecības centru Latvijā. Līdz ar tās izbūvi LU eksakto, medicīnas un dzīvības zinātņu studiju un pētniecības virzieni būs koncentrēti vienuviet, veicinot studiju un pētniecības nozaru sinerģiju un nodrošinot LU resursu efektīvu izmantošanu.

Lasīt vairāk...

Katlakalna tautas namā atzīmēs Sveču dienu

2.februārī Katlakalna tautas namā kārtējā folklorai un tradīcijām veltītā diena – saistoši pasākumi ciklā “Gadskārtu un ģimeņu godu tradīciju skola”. Plkst. 14.00 saruna ar vēsturnieci, arheoloģi Iritu Žeieri par tēmu “Vainaga vieta, loma un veidi arheoloģiskajā tērpā”. Savukārt plkst.16.00 Sveču dienas svētes kopā ar folkloras kopām “Rāmupe” un “Lāns”.

Lasīt vairāk...

Viedoklis. Astoņi labas dzīves principi pilsētā

Mani kā vides plānošanas speciālistu un vienkārši pilsētnieku ļoti uzrunā drīzumā gaidāmās animācijas filmas “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” sižeta pieteikums – bērnu un suņu cīņa ar alkatīgo uzņēmēju, kurš grib pārvērst Maskavas forštates parku bezpersoniskā debesskrāpju kvartālā. Tas vedina domāt, cik bieži patiesībā tā notiek.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.