Menu
 

Pirmdiena, 11 maijs 2020

Bērna līdz divu gadu vecumam kopšanas pabalstu palielinās līdz 171 eiro, bet par bērnu ar invaliditāti izmaksās vienreizēju piemaksu

inanšu ministra darba grupā atbalstu guvuši labklājības ministres Ramonas Petravičas (KPV LV) priekšlikumi palielināt bērna līdz diviem gadiem kopšanas pabalstu līdz 171 eiro, kā arī izmaksāt vienreizēju 150 eiro lielu piemaksu par bērnu ar invaliditāti, informēja ministres padomnieks komunikācijas jautājumos Jānis Zariņš.

Lasīt vairāk...

Gaidāmā aukstuma apdraudējums dārzos – salīdzinoši neliels

  • Publicēts Vide

Meteorologu prognozētais aukstums šonedēļ būs, taču to grūti nosaukt par ekstrēmu. Drīzāk – netipisku maijam. Dažas pēdējās vasarīgi siltās dienas, par laimi, bijušas tik īslaicīgas, ka augu dzīves cikls nav būtiski mainījies, tādēļ, iestājoties aukstajam laikam, tie būs pakļauti salīdzinoši nelielam riskam.

Lasīt vairāk...

Kalviņš: Nepieciešama valsts atbalsta platforma jaunu tehnoloģiju un produktu izstrādei

Lai valsts varētu sekmīgi iziet no Covid-19 pandēmijas radītās ekonomiskās krīzes, lielāki līdzekļi jāiegulda izglītībā un zinātnē, kā arī jārada valsts atbalsta platforma jaunu tehnoloģiju un produktu izstrādei, pirmdien konferences "Paliec mājās - paliec cilvēks" diskusijā par ekonomikas izaicinājumiem sacīja Latvijas Organiskās sintēzes institūta akadēmiķis Ivars Kalviņš.

Lasīt vairāk...

Reģionālo maršrutu autobusos vadītājs varēs atteikt iekāpšanu pasažieriem, kuriem nav mutes un deguna aizsega

Ņemot vērā, ka reģionālo maršrutu autobusos pasažieru uzņemšana notiek pa priekšējām durvīm, autobusa vadītājs var atteikt iekāpšanu pasažieriem, kuriem nav attiecīgā aizsega, pavēstījusi Autotransporta direkcija (ATD). Kā zināms, no otrdienas, 12.maija, pasažieriem, braucot sabiedriskajā transportā, jālieto mutes un deguna aizsegs, piemēram, sejas maska, respirators, šalle, lakats u.tml.

Lasīt vairāk...

Nūjošana – lielisks veids, kā norūdīties, uzlabot garastāvokli un atbrīvoties no liekajiem kilogramiem

Nūjošana ir viena no visstraujāk augošajām sporta aktivitātēm pasaulē un arī Latvijā – pēc Latvijas Tautas sporta asociācijas aplēsēm Latvijā ar nūjošanu nodarbojas vairāk nekā 30 000 iedzīvotāji, un šis skaits ar katru gadu aug.  Tam iemesls ir gluži vienkāršs – nūjošana ir izteikti demokrātisks sporta veids, kas piemērots jebkādas fiziskās sagatavotības un vecuma cilvēkiem un ar to var nodarboties gandrīz jebkurā vietā un laikā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.