Menu
 

Svētdiena, 31 Janvāris 2021

Vija Beinerte: Šķirties nevar palikt kopā

Mazs, mīļš un ziņkārīgs ciemiņš sadomāja pārbaudīt, cik stiprs ir presēta papīra auklu pinums uz viena no mūsu virtuves krēsliem. Izrādījās, ka tad, ja izdodas pabāzt pirkstiņus zem kāda vaļīgāka posma un kārtīgi paraut, tas pārtrūkst. Un – skola rokā.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā naktī mājsēdes laikā uzsākti 400 administratīvo pārkāpumu procesu

Mājsēdes kontroles laikā naktī no sestdienas uz svētdienu Valsts policija sadarbībā ar pašvaldību policijām, Valsts robežsardzi un Zemessardzi pārbaudīja 4792 personas. 3603 gadījumā personas uz ielas atradās attaisnojošu iemeslu dēļ un viņām bija aizpildīti pašapliecinājumi. 570 gadījumos iedzīvotājiem doti preventīvi norādījumi, bet konstatēti arī pārkāpumi, par kuriem uzreiz piemēroti sodi vai uzsākti administratīvie procesi.

Lasīt vairāk...

Foto: "Muzikālās bankas" 2020. gada vērtīgākās dziesmas titulu iegūst Intara Busuļa dziesma "Dejo vientulību"

Sestdien noslēdzās Latvijas Radio 2 aptauja “Muzikālā banka 2020”, kurā gada vērtīgākās dziesmas titulu ieguva Intara Busuļa izpildītā dziesma “Dejo vientulību”. Par otru vērtīgāko dziesmu tika atzīta grupas “Carnival Youth” izpildītā “Vasara bez internetiem”, savukārt trešo vietu ieņēma “Triānas parka” un Igo kompozīcija “Mālos pelēkos”, liecina Latvijas Radio Komunikācijas un multimediju daļas informācija.

Lasīt vairāk...

Astoņi noderīgi padomi, kā bez lielas piepūles paplašināt vārdu krājumu svešvalodā

Jebkuras valodas apguve prasa gan apņemšanos un pašdisciplīnu, gan laika resursus. Lai gan tāda metode, kas no tā atbrīvo pilnībā, vēl nav izgudrota, ir vairāki efektīvi paņēmieni, kas valodas apguvi un vārdu krājuma paplašināšanu krietni atvieglo. Ar astoņiem padomiem, kas noderēs ikvienam, kas apgūst svešvalodu, dalās valodu centra "Berlitz" speciālisti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.