Menu
 

Sestdiena, 18 Jūnijs 2022

"Saulkrastu kokteili" malko Točs un Fokerots, kā arī Brailko un Konstantinova

  • Publicēts Sports

Sestdien neilgi pirms pusnakts Saulkrastu Jūras parka laukumos noskaidroti Latvijas pludmales volejbola čempionāta “Depo” otrā posma – leģendārā turnīra "Saulkrastu kokteilis" – uzvarētāji. Par čempioniem kļuva Edgars Točs un Kristians Fokerots, kuri finālā trijos setos pārspēja pieredzējušos Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu. Pirmo reizi Saulkrastos spēlēja arī dāmas, un par pirmajām uzvarētājām kļuva Varvara Brailko un Deniela Konstantinova.

Lasīt vairāk...

Sievietēm ir mazākas algas. Vai būs arī mazākas pensijas?

Laiku pa laikam medijos un sabiedrībā aktualizējas jautājumi par atalgojumu plaisu starp sievietēm un vīriešiem, taču, vai kādreiz esat domājuši par ienākumu plaisu pensijā? Šķiet pavisam vienkārši – ja ir atalgojumu plaisa, būs arī atšķirības uzkrātās pensijas apmērā. Protams, atalgojumam ir milzīga nozīme, taču pastāv arī citi nākotnes pensijas apmēru ietekmējošie faktori, kuros redzam būtiskas atšķirības tieši dzimumu griezumā.

Lasīt vairāk...

Palīgi un triki ideālai atpūtai: īpašas lietotnes ceļojumiem

Līdz ar vasaras iestāšanos, ir sākusies atvaļinājumu sezona. Ja nepieciešamas jaunas idejas vai padomi to plānošanai, noderēs dažādas mobilās lietotnes. Lietotnes tālrunī var palīdzēt ne tikai plānošanas procesā, kad meklējat iedvesmu ceļojumiem, labākās viesnīcas, restorānus un aizraujošākos maršrutus, bet arī tad, ja vēlaties atrast labierīcības citā valstī vai mēģināt tikt galā ar laika joslu izmaiņām.

Lasīt vairāk...

Kā vasarā pasargāt kaķus no ērcēm, blusām, čūskām un citiem dzēlējiem?

Šobrīd ir aktīvākais blusu un ērču laiks. Kaķi ir tīrīgi dzīvnieki un, protams, kops savu kažociņu, tomēr arī saimniekam jāseko līdzi dzīvnieka higiēnai. Ja kaķis dzīvo noslēgtā telpā un īpašniekam nav citu dzīvnieku, kuri nonāktu saskarsmē ar apkārtējo vidi, blusu kaķim varētu arī nebūt. Bet mēs, cilvēki, ar apaviem, pie kuriem pieķeras augsne un smiltis, varam telpās ienest parazītu oliņas un kāpurus. Ja kaķim ir iespēja doties pastaigās ārpus telpām, varbūtība, ka tas atnesīs blusas vai ērces mājās, jau ir lielāka.

Lasīt vairāk...

LU profesors: Neatkarīgi no tehnoloģiju attīstības cilvēkfaktora nozīme darba procesā tikai pieaugs

Neatkarīgi no tehnoloģiju attīstības cilvēkfaktora nozīme darba procesā tikai pieaugs, jo tieši cilvēkiem būs jāizprot informācija un jārada ne tikai jaunas tehnoloģijas, bet arī jauni biznesa procesi, pauda Latvijas Universitātes (LU) Ķīmijas fakultātes profesors un doktora studiju programmas "Cilvēkfaktors, drošība darbā un arodveselība" direktors Henrijs Kaļķis.

Lasīt vairāk...

Četras vienkāršas receptes, ko pagatavot no tradicionālajām zviedru gaļas bumbiņām

Tradicionālās zviedru virtuves gaļas bumbiņas ir daudzpusīgs un gards ēdiens, ko daudzi jau sen pazīst ārpus Zviedrijas robežām. Arī Latvijā daudzi ir nogaršojuši šo klasiku, ēdot gaļas bumbiņas ar kartupeļu biezeni, saldā krējuma mērci un brūkleņu ievārījumu zviedru restorānā, kas atrodas “IKEA”. Taču šoreiz viens no Latvijas labākajiem un talantīgākajiem šefpavāriem Māris Jansons ir radījis četras lieliskas un mājās viegli pagatavojamas receptes, izmantojot tradicionālās zviedru gaļas bumbiņas vai to alternatīvas.

Lasīt vairāk...

Vasara – ceļojumu laiks. Kā labāk sagatavoties?

Vasara ir populārākais atvaļinājumu un ceļojumu laiks. Tā kā Covid-19 ierobežojumus daudzviet pasaulē samazināja jau martā, šī gada pirmajos četros mēnešos Baltijas iedzīvotāju darījumu skaits ar maksājumu kartēm ārzemēs pieauga par 9%, salīdzinot ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu, liecina Luminor dati. Ierasti vasaras mēnešos atpūtas braucienu skaits vēl vairāk palielinās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.