Menu
 

Svētdiena, 23 Janvāris 2022

Bijušo ierēdni tiesā par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Ģirģena privātai lietošanai

No amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Iekšlietu ministrijas (IeM) padotībā esošā Informācijas centra (IC) priekšniece Līga Lapiņa uz apsūdzēto sola nonākusi, jo uz viņu krīt aizdomas par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Sanda Ģirģena privātai lietošanai, vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Lasīt vairāk...

Šoziem reģistrēti 18 klīniski gripas gadījumi

Latvijā šajā gripas sezonā līdz šim reģistrēti 18 klīniskie gripas gadījumi un astoņi laboratoriski apstiprināti A tipa gripas gadījumi, tajā skaitā divi hospitalizēti pacienti, kuriem laboratoriski apstiprināta gripas infekcija, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Lasīt vairāk...

Rīgas apgabaltiesa barga pret kukuļņēmējiem

Pirms pusgada “Rīgas Apriņķa Avīze” jau vēstīja par kādas krimināllietas iztiesāšanu Rīgas rajona tiesā, kurā par kukuļņemšanu apsūdzēti Valsts policijas darbinieki Arnis Zīlītis un Aldis Lukmanis. Šobrīd tiesvedība jau krietni pavirzījusies uz priekšu un savu spriedumu paziņojusi ne tikai pirmās instances tiesa, bet arī Rīgas apgabaltiesa, kas saņēma gan viena apsūdzētā apelācijas sūdzību, gan prokurores protestu. Šobrīd tiesa lēmusi, ka abi apsūdzētie pelnījuši pa divarpus gadiem ieslodzījuma vietā. Šo spriedumu gan vēl var pārsūdzēt.

Lasīt vairāk...

Foto: Kamaniņu braucēju komanda izcīna zeltu Eiropas čempionātā, Vītolai bronza

  • Publicēts Sports

Latvijas kamaniņu braucēji triumfēja komandu stafetes sacensībās  svētdien Pasaules kausa izcīņas pēdējā devītajā posmā Sanktmoricas trasē Šveicē, kur vienlaikus tika sadalītas arī Eiropas čempionāta medaļas. Patīkamu pārsteigumu sagādāja siguldiete Elīna Ieva Vītola, kura izcīnīja bronzas medaļu dāmu konkurencē. Līdz ar to latvieši tika pie medaļām visās četrās Eiropas čempionāta sacensībās.

Lasīt vairāk...

Edmunds Linde: Runājot par paradumu maiņu, svarīga ir informēšana un izglītošana

Gada sākumā tīmeklī parādījās raksts par problēmu, kam “zemeunvalsts.lv” pievērsusies ne reizi vien – mežs un atkritumi jeb mežs un lietas, kam mežā nav vietas. Tā kā situāciju uzlabot ar cerībām vien būs optimistiski naivi, turpinām rast skaidrojumu: ko darīt, kad darīt, kā rīkoties. Kas mudina nevajadzīgās lietas nest uz mežu? Intervija ar Edmundu Lindi, a/s “Latvijas valsts meži” Mežkopības plānošanas vadītāju.

Lasīt vairāk...

Ražo enerģiju un sargā šūnas – koenzīms Q10

Koenzīms Q10 atrodams katrā ķermeņa šūnā un organismam ir tik nozīmīgs, ka samērā lielu daudzumu organisms to saražo pats, bet pārējo gūst no uztura. Q10 koenzīma ķīmiskais nosaukums  ir ubihinons.Savienojumā no angļu valodas vārdiem cooperation (sadarbība) un enzyme (enzīms)  veidojas vārds koenzīms. Burts Q ir ķīmisko savienojumu grupas kvinonu simbols, savukārt cipars 10 apzīmē molekulas garumu salīdzinājumā ar citiem līdzīgiem savienojumiem.

Lasīt vairāk...

Augstākā Covid-19 saslimstība Latvijā – piecos Pierīgas novados

Rēķinot pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 inficēto skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Ādažu novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir visaugstākais rādītājs, Ķekavas novadam – otrais, Mārupes novadam – trešais, Olaines novadam – ceturtais un Ropažu novadam – piektais, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.