Menu
 

Sestdiena, 13 Februāris 2021

Saulkrastu pludmalē apskatāma iespaidīga ledus skulptūra

Saulkrastu pludmalē apskatāma interesanta ledus skulptūra. Tās autori ir vietējie iedzīvotāji, kuri pēc pašu iniciatīvas izveidojuši vides apskates objektu jūras krastā. Gandrīz septiņus metrus augstā ledus skulptūra, iestājoties tumsai, izgaismojas. Skulptūra apskatāma 1,5km no Baltās kāpas, uz Saulkrastu centra pusi ejot, pavēstīja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Mājas mīluļu "dāvanas". Kādas kaites un parazīti apdraud saimnieku?

Mājdzīvnieks sniedz ne tikai prieku un beznosacījuma mīlestību, bet var “uzdāvināt” arī gaužām nevēlamu velti – parazītus vai gana nopietnu slimību. Konsultāciju par infekcijām un slimībām, ko pārnēsā un mēdz izplatīt mājdzīvnieki, un iespējamo risku saslimt var sniegt gan ārsts (ģimenes ārsts vai infektologs), gan veterinārārsts, gan farmaceits, jo attiecīgajā “cilvēku aptiekā” ir pieejami arī veterinārās medicīnas preparāti.

Lasīt vairāk...

Sandis Prūsis: Vai esam gatavi būt "otrā ešelona" valsts bobslejā?

  • Publicēts Sports

Latvijas izlases bobslejisti ir pieradinājuši mūs pie izciliem rezultātiem. Mums ir olimpiskie čempioni, pasaules čempioni, Latvijas sportisti regulāri kāpj uz pjedestāla Pasaules kausa posmos. Ilgus gadus esam neapstrīdami līderi starta ieskrējienā gan divniekos, gan četriniekos – Latvijas sportistiem joprojām pieder ieskrējiena rekordi septiņās pasaules trasēs.

Lasīt vairāk...

Sniega tīrīšana jāuztver kā pilnvērtīgs sporta treniņš

Šoziem sniega dēļ ir cietušas ne tikai automašīnas un ēkas, bet arī cilvēku veselība. Pēdējās nedēļās ir pieaudzis to traumu skaits, kas radušās sniega rakšanas un kraušanas rezultātā. Apdrošināšanas kompānija “Gjensidige Latvija” atgādina, ka arī sniega tīrīšanai jāpieiet ar vērību, lai neiedzīvotos ķermeņa augšējās daļas traumas, un pret procesu jāattiecas kā pret pilnvērtīgu sporta treniņu.

Sniega šķūrēšana var būt pilnvērtīga fiziskā aktivitāte – stunda šāda darba aktivizē lielāko daļu ķermeņa augšdaļas muskuļu un atkarībā no cilvēka svara var sadedzināt 440–510 kcal. Taču nereti šis process rezultējas ar sāpīgām traumām, kuras izprovocē smaga sniega celšana.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.