Menu
 

Trešdiena, 21 Aprīlis 2021

"KPV LV" atsauc Jāni Vitenbergu no ekonomikas ministra amata

Partijas “KPV LV” valde trešdien ir nolēmusi atsaukt no ekonomikas ministra amata Jāni Vitenbergu pēc tam, kad viņš publiski paziņoja par pievienošanos citai partijai. Par šo partijas lēmumu ceturtdien tiks informēts arī premjers Krišjānis Kariņš, informēja KPV LV” (“Par Cilvēcīgu Latviju”) valdes priekšsēdētāja Ieva Krapāne.

Lasīt vairāk...

Policija Ādažu novadā konstatē 19 jauniešu pulcēšanos un narkotisko vielu lietošanu

Otrdien ap plkst. 17.00 Saulkrastu pašvaldības policijas darbinieki saņēma informāciju, ka Ādažu novadā ārtelpās pulcējas personas. Notikuma vietā policisti konstatēja, ka vienuviet atrodas apmēram 20 jaunieši, kuri, iespējams, lietojuši narkotiskās vielas, tāpēc uz notikuma vietu izsaukti arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Saulkrastu iecirkņa policisti.

Lasīt vairāk...

Zemessargi piedalīsies talkā Salaspils novadā

  • Publicēts Vide

Turpinot Latvijā piekoptās tradīcijas, Zemessardzes 19. kaujas nodrošinājuma bataljons (KNB) 24. aprīlī talkos Pirmā pasaules karā kritušo karavīru un Baltijas landesvēra kapos Tēraudos un 1919.gadā Neatkarības karā kritušo igauņu un latviešu brāļu kapos pie Mazās Juglas.

Lasīt vairāk...

Grupai "Saucējas" iznācis unikāls tradicionālās vokālās mūzikas albums "Dabā"

Latvijas Kultūras akadēmijas tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas" laidusi klajā izdevumu "Dabā", kurā apkopota grupas pieredze projektā "Tradicionālā dziedāšana dabas akustiskajā telpā". Pirmo reizi Latvijā ir veikti un albumā apkopoti tautasdziesmu ieraksti dabā – vidē, kurā tās reiz ir tradicionāli skanējušas, pavēstīja grupas vadītāja Iveta Tāle.

Lasīt vairāk...

Diriģents Māris Sirmais ļoti gaida, kad varēs atsākt nodarboties ar svarcelšanu

Nacionālā ierakstu kompānija “Skani” aprīlī klajā laidusi unikālu kora mūzikas albumu “Aeternum”, kurā iekļauti un pirmieskaņoti sešpadsmit īpaši atlasīti jaundarbi, ko Latvijas simtgadei veltījuši Latvijas komponisti. Albums ir Valsts akadēmiskā kora “Latvija” un tā mākslinieciskā vadītāja Māra Sirmā trīs gadu projekta – koncertcikla “Latvijas komponisti Latvijas simtgadei” – vainagojums.

Lasīt vairāk...

Vaidere: ES Klimata likums izvirza vērienīgu, bet sasniedzamu mērķi

Šorīt, pēc 14 stundu ilgām sarunām, Eiropas Parlaments (EP) un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis panāca vienošanos par Klimata likumu, kas ir Eiropas zaļā kursa stūrakmens. Vienošanās par Eiropas Klimata likumu ir vēsturiska, jo tagad ES politiskā apņemšanās kļūt par pasaulē pirmo klimatneitrālo kontinentu līdz 2050. gadam būs juridiski saistoša. Tas ir ļoti vērienīgs, bet sasniedzams mērķis.

Lasīt vairāk...

2020.gadā vispārējās valdības budžeta deficīts bijis 1,3 miljardi eiro

Vispārējās valdības budžeta deficīts 2020. gadā bija 1,3 miljardi eiro jeb 4,5 % no iekšzemes kopprodukta (IKP) un vispārējās valdības konsolidētais bruto parāds – 12,7 miljardi eiro jeb 43,5 % no IKP, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) atbilstoši Eiropas kontu sistēmas (EKS 2010) metodoloģijai apkopotie provizoriskie rezultāti.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.