Menu
 

Piektdiena, 13 Janvāris 2023

Apdrošinātāji saņem šogad pirmos atlīdzības pieteikumus par plūdiem; ko ņemt vērā, lai pasargātu savu mājokli un iedzīvi

Līdz ar strauju atkusni apdrošinātāji sākuši saņemt šī gada pirmos atlīdzību pieteikumus par postījumiem, kurus privātpersonu īpašumam nodarījuši plūdi. Kā rāda apdrošināšanas sabiedrības “Balta” (PZU grupa) pieredze, plūdi Latvijas iedzīvotājiem ik gadu izmaksā desmitiem tūkstošu eiro, vislielākos postījumus nodarot mājokļu pagrabiem, apkures sistēmām un iedzīvei. Apdrošinātājs lēš, ka šogad zaudējumi, visticamāk, būs lielāki nekā pērn, jo plūdu draudi pēc meteorologu prognozēm saglabāsies līdz pavasarim.

Lasīt vairāk...

Valsts policija aicina "Volvo" markas spēkratu īpašniekus īpaši parūpēties par auto lukturu aizsardzību no zagļiem

Jau vairākus gadus aktuāla problēma ir “Volvo” markas spēkratu lukturu zādzības, ko sekmē tas, ka šīs markas lukturus var viegli un ātri izņemt, kā arī pēc tiem ir augsts pieprasījums tirgū. Valsts policijas statistika liecina, ka absolūti lielākajā daļā auto lukturu zādzību gadījumu garnadži ir izvēlējušies apzagt tieši “Volvo” markas spēkratus.

Lasīt vairāk...

Paziņoti Dubultu vides objekta metu konkursa "Trešā Atmoda" uzvarētāji

Piektdien Jūrmalas Kultūrtelpas un vides dizaina centrā atklātā sanāksmē tika paziņoti metu konkursa par augstvērtīga vides objekta izveidi Dubultos uzvarētāji, liecina informācija Jūrmalas pašvaldības vietnē. Godinot Latvijas neatkarības atjaunošanas procesā iesaistītos, Jūrmalas valstpilsētas pašvaldība iecerējusi uzstādīt mākslinieciski augstvērtīgu vides objektu "Trešā Atmoda" skvērā iepretim Dubultu dzelzceļa stacijai. Izvērtējot iesniegtos 14 pieteikumus, žūrijas komisija izvēlējās trīs godalgotās vietas.

Lasīt vairāk...

Voldemārs Lauciņš: Abreviatūra LPSR – īsa atgādne

Pirms 35 gadiem, 1988. gadā, Padomju Sociālistisko Republiku Savienības okupētajā Latvijā, tolaik Latvijas Padomju Sociālistiskajā Republikā jeb LPSR sākās daudzējādā ziņā ārkārtīgi nozīmīgi notikumi, pie kuriem vēl ir vērts atgriezties. Taču iesākumā būtu nepieciešams precizējums par pēdējā laikā maz apskatīto LPSR, kuras laikā ir dzimuši aptuveni 63 procenti šodienas Latvijas iedzīvotāju, vairākums tajā arī auguši un veidojušies kā personības. Papildu iemesls šī dīvainā formējuma – LPSR – paturēšanai prātā ir savos panākumos šodien vīlušos grimšana nostalģijā par dzīvi LPSR un centieni arī citus vilkt līdzi.

Lasīt vairāk...

"Sadales tīkls" atgādina par elektrodrošību plūdu sezonā

Iestājoties atkusnim, upēs paaugstinās ūdenslīmenis – applūst palienes un zemākas vietas, iespējama arī plašāku teritoriju applūšana. Plūdu zonās var applūst arī elektroapgādes infrastruktūra, tāpēc AS "Sadales tīkls" seko līdzi situācijai un drošības nolūkos var uz laiku atslēgt elektroapgādi bīstamajās teritorijās. Plūdi var skart arī dzīvojamās ēkas, tāpēc "Sadales tīkls" atgādina par individuāliem drošības pasākumiem – svarīgi pēc iespējas parūpēties, lai mitrumā nenonāk personīgās elektroierīces un elektroinstalācija.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.