Menu
 

Pirmdiena, 27 Februāris 2023

Jaunmārupē pēc pārbūves darbiem atklāta Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka

Jaunmārupē, klātesot Mārupes novada pašvaldības vadībai, projektētājiem, būvniekiem, skolas audzēkņiem un viesiem, atklāta pārbūvētā Mārupes Mūzikas un mākslas skolas ēka. Skola piedzīvojusi ievērojamas pārvērtības – rekonstruēta divstāvu ēka 1024 kvadrātmetru platībā un izbūvēta jauna četrstāvu piebūve 2267 m2 platībā. Turpmāk kvalitatīvu mācību procesu mūsdienīgā un skolas vajadzībām pielāgotā vidē varēs nodrošināt 600 audzēkņiem līdzšinējo 450 vietā, informēja pašvaldībā.

Lasīt vairāk...

Kafijas tuvākā nākotne: kā mainās nozare un dzēriens mūsu krūzītēs?

Globālais kafijas tirgus katru gadu strauji aug, industrija zeļ un plaukst, uzņēmumi attīstās un cenšas piegādāt pēc iespējas vairāk un kvalitatīvāku produktu galapatērētājiem. Pārmaiņas kafijas industrijā tiešā veidā skar vismaz miljardu pasaules iedzīvotāju, kas pēc dažādām statistikas aplēsēm kafiju lieto ikdienā, – jebkuras tendences agri vai vēlu ietekmē dzērienu mūsu krūzītēs.

Lasīt vairāk...

Aicina bez maksas pārbaudīt miega kvalitāti

Atzīmējot martu kā nacionālo miega mēnesi, Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīca (PKUS) sadarbībā ar Rīgas Austrumu klīnisko universitātes slimnīcu (RAKUS) un Bērnu Klīnisko universitātes slimnīcu (BKUS) aicina ikvienu uz Miega dienai veltītu pasākumu, kurā cilvēkiem būs iespēja saņemt bezmaksas konsultācijas, lai noskaidrotu sava miega veselību.

Lasīt vairāk...

Janvārī mazumtirdzniecības apgrozījums pieaudzis par 2,9 %

2023.gada janvārī, salīdzinot ar 2022.gada janvāri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 2,9 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri koriģētie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība samazinājās par 3,2 %. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, palielinājās par 5,7 %, autodegvielas – pieauga par 8,5 %.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.