Menu
 

Ceturtdiena, 09 Februāris 2023

Mārupes novada skolēnus aicina piedalīties biznesa ideju konkursā

Biedrība “Mārupes uzņēmēji” sadarbībā ar Mārupes novada pašvaldību  Mārupes novada skolēnus aicina piedalīties biznesa ideju konkursā. Konkursa mērķis ir radīt skolēnos izpratni par uzņēmējdarbību, attīstīt spēju argumentēt un aizstāvēt savu viedokli, kā arī motivēt jauniešus sava biznesa veidošanai un attīstībai, inovatīva produkta vai pakalpojuma radīšanai.

Lasīt vairāk...

Finanšu krāpnieku "topā" pērn – pikšķerēšana, investīciju krāpšana un viltus sludinājumi

Finanšu noziedznieki joprojām ir aktīvi un turpina izkrāpt naudas līdzekļus no banku klientiem, izmantojot tādas ierastās shēmas kā pikšķerēšanu, investīciju krāpšanu, kā arī izdomājot jaunas. Lai arī krāpniecisku uzbrukumu skaits Latvijā arvien ir augsts, aizvadītājā gadā palielinājies arī novērsto gadījumu skaits un atgūtās summas. Finanšu nozares asociācijas apkopotā informācija liecina, ka pērn izdevies atgūt 5,6 miljonus eiro, kas ir par 2,3 miljoniem eiro vairāk nekā 2021.gadā.

Lasīt vairāk...

CSP: Pērn Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums sasniedza 47,77 miljardus eiro

2022.gada decembrī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 4,09 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 25,3 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība pieauga par 9,6 %, bet importa vērtība par 39,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) provizoriskie dati. Decembrī Latvija eksportēja preces 1,72 miljardu eiro apmērā, bet importēja – par 2,37 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...

Aptauja: 37% Latvijas iedzīvotāju pamatvajadzību segšanai nepieciešami līdz 1000 eiro mēnesī

Ik mēnesi pamatvajadzību segšanai 37% Latvijas iedzīvotāju nepieciešami līdz 1000 eiro, liecina alternatīvo finanšu pakalpojumu sniedzēja “Viasms.lv” aptaujas dati. Tāpat dati rāda, ka, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, iedzīvotāji citiem šobrīd ieteiktu atlikt nekustamā īpašuma un automašīnas iegādi, kā arī mājokļa remontdarbu veikšanu.

Lasīt vairāk...

Ieviesīs izmaiņas reisu izpildēs reģionālo autobusu maršrutos no Rīgas uz Siguldu un Vangažiem

No 13.februāra plānotas izmaiņas divos reģionālo autobusu maršrutos no Rīgas uz Siguldu un Vangažiem. Daži reisi darba dienās tiks apvienoti, piemēram, viens reiss darba dienās apvienošanas kārtībā no Siguldas uz Rīgu tiks veikts caur Vangažiem un Garkalni, kā arī vairāki brīvdienu vakara reisi tiks slēgti. Izmaiņas tiek veiktas, lai optimizētu maršrutus, skaidro VSIA “Autotransporta direkcija”.

Lasīt vairāk...

Uzņēmēji paredz, ka gads būs sarežģīts un izaicinājumiem pilns

2022.gadā pasauli satricināja dažādas krīzes un notikumi. Vēl joprojām bija un ir jūtamas pandēmijas sekas, bet jaunus izaicinājumus radīja arī Krievijas iebrukums Ukrainā un tam sekojošā enerģētikas krīze. Darba tirgus izpētes un konsultāciju aģentūras “Figure Baltic Advisory” jaunāko pētījumu dati liecina, ka pērnā gada notikumi ietekmējuši arī uzņēmumu darbību un darba tirgu kopumā.

Lasīt vairāk...

Apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības budžets 66,3 miljonu eiro apmērā

8.februāra domes sēdē apstiprināts Ķekavas novada pašvaldības 2023.gada budžets 66,3 miljonu eiro apmērā. Būtiskākās prioritātes šajā gadā būs domes uzņemto saistību izpilde, uzsākto investīciju projektu turpināšana, līdzdalības budžetēšana, sniegto pakalpojumu pilnveide, kā arī atbalsts ģimenēm ar bērniem un mazaizsargātām sabiedrības grupām.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.