Menu
 

Sestdiena, 30 Janvāris 2021

Karikatūra: Vecmeistars ar "sejautu" par nevārdu "vaibs"

Noslēgusies Rīgas Latviešu biedrības Latviešu valodas attīstības kopas un Latvijas Rakstnieku savienības ikgadējā, jau astoņpadsmitā, akcija “Gada vārds, nevārds un spārnotais teiciens”. Sabiedrības aptaujā apkopoti spilgtākie priekšlikumi 2020. gada vārda, nevārda un spārnotā teiciena kategorijās.

Lasīt vairāk...

Padomi skaistām lūpām, kas nebaidās ziemas sala

Ja lūpu āda ir veselīga un nesagādā mums raizes, tad reizēm pat neaizdomājamies par īpašu tās kopšanu. Taču ziemas laikā lūpu āda daudziem mēdz sagādāt raizes - rodas diskomforts, sausuma sajūta, lūpu āda sprēgā un ir nelīdzena. Ko darīt, lai nesaskartos ar šīm lūpu ādas problēmām? Kā mazināt lūpu ādas diskomfortu un kopt sausas, sasprēgājušas lūpas?

Lasīt vairāk...

Andris un Juris Šici pasaules čempionāta sudrabam pievieno bronzu (papildināta)

  • Publicēts Sports

Otro medaļu Kēnigzē (Vācija) notiekošajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā sestdien izcīnījuši siguldieši Andris un Juris Šici. Piektdien sprinta sacensībās nopelnītajam sudrabam viņi sestdien pievienojuši bronzu divnieku ekipāžu pamatsacensībās. Bronzas medaļas U23 vecuma grupā izcīnīja ropažnieki Mārtiņš Bots un Roberts Plūme, kā ari siguldietis Gints Bērziņš.

Lasīt vairāk...

Foto: Autobraucēju ievērībai – Pierīgā saglabājas apgrūtināti braukšanas apstākļi

Turpinoties snigšanai, apgrūtināti braukšanas apstākļi saglabājas Vidzemē un Pierīgā, kā arī lielā daļā Latgales un Kuldīgas apkārtnē Kurzemē. Savukārt uz vietējiem autoceļiem visā valsts teritorijā tiek nodrošināta vien caurbraukšana, sestdien dienas vidū informēja VSIA “Latvijas Valsts ceļi” (LVC) Komunikācijas daļa.

Lasīt vairāk...

"Clean R": Piesniguši un necaurbraucami pagalmi Rīgā un Pierīgā apgrūtina atkritumu izvešanu

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” vērš iedzīvotāju uzmanību, ka mainīgo laika apstākļu un nokrišņu ietekmē atkritumu izvešana Rīgas mikrorajonos un Pierīgā ir apgrūtināta, bet vietām tā ir pat neiespējama. “Clean R” aicina iedzīvotājus izprast sarežģītos darba apstākļus, kas kavē atkritumu izvešanas grafika ievērošanu, un pagalmu apsaimniekotājus – sadarboties situācijas uzlabošanā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.