Menu
 

Otrdiena, 18 Oktobris 2022

Kā rīkoties, parādoties pirmajām saaukstēšanās pazīmēm

Šogad aukstais un slapjais laiks iestājies īpaši strauji, kas veicinājis dažādu vīrusu un saaukstēšanās izplatību. Vienlaikus arī ilgāka uzturēšanās telpās un ciešāka saskarsme ar citiem sekmē vīrusu risku. Ko darīt, ja sajūtat pirmās saaukstēšanās pazīmes? Ko darīt, ja gadījies saslimt, un kādi ir ieteicamie profilakses pasākumi?

Lasīt vairāk...

Dievturu garīdzniekiem plānots noteikt tiesības laulāt ar juridisku spēku

Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 18.oktobrī, konceptuāli atbalstīja grozījumus Civillikumā, ar kuriem dievturu garīdzniekiem plānots noteikt tiesības laulāt ar juridisku spēku, informē Saeimas Preses dienestā. Šobrīd dievturu garīdznieku veiktā laulība nav atzīstama par spēkā esošu, un tā jāatkārto dzimtsarakstu nodaļas pārstāvja klātbūtnē, atzīmēts likumprojekta anotācijā.

Lasīt vairāk...

Drošības indekss: Vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju baidās nonākt nabadzībā

Apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" veiktais drošības indeksa pētījums* liecina - lai gan Latvijas iedzīvotāju drošības izjūta pēdējo astoņu gadu laikā ir pakāpeniski pieaugusi, kopējais drošības indeksa rādītājs joprojām ir negatīvs (-5 punkti), norādot uz sabiedrības uztraukumu dažādās jomās. Lielākās bailes šogad ir par valsts stabilitāti un drošību, kā arī veselību, bet iedzīvotāji vismazāk uztraukušies par fizisko drošību un kriminogēno situāciju.

Lasīt vairāk...

PV: Jaunajos elektrovilcienos Krievijas sakaru bloku nomaiņa provizoriski varētu izmaksāt ap 14 miljoniem eiro

Jaunajos "Škoda Vagonka" ("Škoda") elektrovilcienos izmantoto Krievijā ražoto sakaru bloku "Blok" nomaiņa pret Rietumos ražoto sistēmu "Veps" provizoriski varētu izmaksāt ap 14 miljoniem eiro, un pirmā vilciena nodošana ekspluatācijā aizkavētos aptuveni par gadu, aģentūrai LETA norādīja AS "Pasažieru vilciens" (PV) valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis. Viņš skaidroja, ka šādus provizoriskos aprēķinus PV saņēmis no "Škoda".

Lasīt vairāk...

Aptauja: Tikai piektdaļa iedzīvotāju gatavojas vakcinēties pret Covid-19, vēl mazāk - pret gripu

Tikai aptuveni piektā daļa aptaujāto Latvijas iedzīvotāju šoruden gatavojas vakcinēties pret Covid-19 un gandrīz uz pusi mazāk - pret gripu. Visaktīvāk no šo slimību iespējamajām sekām ar vakcīnas palīdzību sevi gatavojas pasargāt gados vecākie iedzīvotāji, noskaidrots "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktajā aptaujā. Neliela daļa iedzīvotāju vakcinēsies vēl pret citām slimībām, kā difterija, saslimšana ar pneimokoku, malāriju u.c., bet vairākums aptaujāto - 68% - šajā rudenī nav plānojuši saņemt kādu no Latvijā pieejamajām vakcīnām, informē "Repharm" komunikācijas direktore Līga Ribkinska.

Lasīt vairāk...

Aptauja: Lielākā atkarību problēma Latvijā ir alkoholisms

Lielākā atkarību problēma Latvijā ir alkoholisms, tā uzskata 51% iedzīvotāju, kas piedalījās tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktajā aptaujā. Par nākamo lielāko atkarību problēmu tiek uzskatītas narkotikas, uz to norādīja 13% aptaujāto, 11% par lielāko atkarību problēmu uzskata azartspēles, 10% - smēķēšanu un 6% - datorspēles. Vēl 9% bija grūtības sniegt atbildi, informē Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrībā (LIAB).

Lasīt vairāk...

Valsts kultūrkapitāla fonda darbības nodrošināšanai turpmāk būs pieejams lielāks finansējums

Valdības sēdē 18.oktobrī atbalstīts Kultūras ministrijas (KM) piedāvājums pēc Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) padomes ierosinājuma veikt finansējuma pārdali starp VKKF budžeta programmām, tādējādi šogad un turpmākajos gados palielinot fonda darbības nodrošināšanai paredzēto finansējumu par 43 944 eiro, informē Kultūras ministrijā.

Lasīt vairāk...

Zemu ienākumu mājsaimniecībām būs pieejamas papildu pārtikas pakas

Katrai personai zemu ienākumu mājsaimniecībā laika periodā no 2022.gada 1.novembra līdz 2023.gada 30.aprīlim būs iespēja saņemt papildu pārtikas komplektu par trīs mēnešu periodu Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām atbalsta sniegšanas vietā. To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos, kas otrdien, 18.oktobrī, pieņemti valdības sēdē, informē Labklājības ministrijā.

Lasīt vairāk...

Latvija ar pasākumu programmu un ilustrāciju izstādi piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 19. līdz 23.oktobrim platforma "Latvian Literature" sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru organizē Latvijas valsts dalību Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse). Tirgus laikā Frankfurtē notiks četri ar Latvijas literatūru saistīti pasākumi un arī kāda īpaša pārsteiguma ballīte, informē platformas pārstāve Anete Konste.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.