Menu
 

Ceturtdiena, 17 Marts 2022

Mūrniece: Neviens nav stiprāks un izturīgāks par brīvu cilvēku, kurš aizstāv savu zemi

“Ukraina šajās trīs nedēļās mums ir atgādinājusi, ka neviens nav stiprāks un izturīgāks par brīvu cilvēku, kurš aizstāv savu zemi pret okupantiem,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, ceturtdien, atklājot diskusiju “Kā nosargāt tiesībās balstītu starptautisko kārtību” Nacionālās pretošanās kustības piemiņas dienai veltītā starptautiskā konferencē Rīgas pilī.

Lasīt vairāk...

Foto: Kratīšanu laikā Olainē, Bolderājā un Daugavpilī atsavina vairāk nekā 94 tūkstošus nelegālo cigarešu, aizturētas trīs personas

10.martā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Olaine iecirkņa amatpersonas, veicot virkni operatīvos izmeklēšanas pasākumus, iepriekš uzsāktajā kriminālprocesā par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju, aizturēja 1960. gadā dzimušu sievieti, kā arī 1981. un 1995. gadā dzimušus vīriešus.

Lasīt vairāk...

Mareks Kļaviņš: Vai riskējam saskarties ar vēl lielāku jauno mājokļu deficītu?

Jau ilgstoši būvniecības nozare ir saskārusies ar strauju būvniecības izmaksu kāpumu, ko galvenokārt ietekmēja pandēmijas radītās piegāžu ķēžu problēmas un krasas energoresursu cenu svārstības. Lai arī tas nepārprotami radīja spiedienu uz nekustamo īpašumu tirgu – pieauga nekustamo īpašumu cenas, samazinājās projektu attīstības tempi –, vismaz bija skaidrība par to, no kuras puses izaicinājumus gaidīt.

Lasīt vairāk...

Pētījums: tikai trešdaļai iedzīvotāju būtu finanšu līdzekļi onkoloģiskas saslimšanas ārstēšanai

Onkoloģiskas saslimšanas gadījumā tikai 30% Latvijas iedzīvotāju pašiem būtu pieejami finanšu līdzekļi (uzkrājumi vai regulārie ienākumi), no kuriem apmaksāt ar slimību saistītos izdevumus. Lielākā daļa vāktu ziedojumus vai meklētu iespējas šos līdzekļus aizņemties, liecina apdrošināšanas sabiedrības “Ergo” un “Norstat Latvija” februārī veiktais pētījums.

Lasīt vairāk...

Aptauja: jauniešu zināšanas par atjaunīgajiem enerģijas resursiem ir nepilnīgas

Lai gan 91 % jauniešu piekrīt, ka atjaunīgajiem resursiem ir nākotnes potenciāls, vidēji katrs piektais jaunietis neatpazīst, kuri resursi tādi ir, secināts AS "Latvenergo" erudīcijas konkursa "FIZMIX Eksperiments" ietvaros veiktajā aptaujā. Kopumā jaunieši atbalsta atjaunīgo resursu izmantošanu, taču konkrētākos jautājumos viņu zināšanas ir nepilnīgas un pat maldīgas.

Lasīt vairāk...

Māris Simanovičs: Palīdzībai Ukrainai – ne tikai pozitīvu emociju deva, bet arī veiksmīga uzņēmēja pienākums

Mēs visi esam liecinieki tam, cik asiņaini un nežēlīgi norit Krievijas izvērstais karš Ukrainā un cik drosmīgi Ukraina izcīna karu pret agresoru – izcīna visas Eiropas vārdā. Tāpēc mazākais, ko varam darīt, ir nebūt pasīviem vērotājiem, bet atbalstīt ukraiņu centienus saglabāt savu brīvību un valstisko nedalāmību, kā arī visiem spēkiem palīdzēt Ukrainas cilvēkiem gan karadarbības skartajās zonās, gan bēgļu gaitās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.