Menu
 

Trešdiena, 09 Marts 2022

Kariņš ar OECD ģenerālsekretāru vienisprātis, ka ieviestās sankcijas pret Krieviju radīs milzīgas pārmaiņas pasaules ekonomikas sistēmā

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) un Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretārs Matiass Kormans ir vienisprātis, ka Putina režīma iebrukums Ukrainā un ieviestās sankcijas pret Krieviju radīs milzīgas pārmaiņas pasaules ekonomikas sistēmā, tai skaitā ātrāku atteikšanos no fosilajiem energoresursiem.

Lasīt vairāk...

Saeimas Aizsardzības komisija atbalsta ieceri paplašināt par noziedzīgiem nodarījumiem sodītu personu iespējas pieteikties Zemessardzē

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija trešdien pirmajā lasījumā atbalstīja grozījumu Latvijas Republikas Zemessardzes likumā. Tas paredz, ka aizsardzības ministra izveidota komisija varētu izvērtēt arī personu, kuras sodītas par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, tiesības tikt uzņemtām Zemessardzē.

Lasīt vairāk...

No 14.marta gaidāmas izmaiņas autobusu maršrutos Ādažu novadā

Atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumiem, no 14. marta maršrutā Nr.6821 Rīga–Ādaži–Kadaga, Nr.6842 Ādaži–Carnikava un Nr.6855 Rīga–Kalngale–Carnikava–Kadaga tiks iekļauta pietura Kadagas ceļš, kas atrodas pie tirdzniecības centra Kadaga. Tāpat maršruta Nr.6821 Rīga–Ādaži–Kadaga un Nr.6824 Rīga–Ādaži–Carnikava vakara reisos tiks samazināts to izpildes laiks, vēsta Autotransporta direkcija.

Lasīt vairāk...

Jānis Rozenfelds: Kā karš Ukrainā ir ietekmējis pensiju plānus?

Krievijas militārā agresija Ukrainā radījusi satraukumu arī pasaules finanšu tirgos, par to liecina cenu svārstības daudzu valstu akciju tirgos. Tomēr kopumā finanšu tirgi šobrīd darbojas pragmatiski,  ASV S&P 500 akciju tirgus indeksa kritums joprojām ir “korekcijas” līmenī (kritumu finanšu tirgos, kas nepārsniedz 10% atzīmi, mēdz dēvēt par “korekciju”). Citviet, piemēram, Eiropā akciju cenu lejupslīde uz 4. martu jau sasniegusi 12%-15% atzīmi.

Lasīt vairāk...

82,2 % cilvēku Latvijā gribētu dzīvot dabai draudzīgāk

  • Publicēts Vide

82,2% iedzīvotāju nākotnē apņēmušies ikdienā dzīvot videi draudzīgi, liecina videi draudzīga dzīvesveida popularizēšanas kampaņas “Es daru tā!” ietvaros veiktā aptauja. Kā galveno šķērsli videi draudzīgam dzīvesveidam aptaujātie min nevēlēšanos mainīt savu ikdienu – atteikties no ērtiem un ierastiem paradumiem. Tāpat aptaujas dalībnieki būtiskāko šķēršļu vidū min arī zemo motivāciju un zināšanu trūkumu par to, kā ikdienā rūpēties par vidi.

Lasīt vairāk...

Ramona Urtāne: Panākt, lai skolotāji nepamet skolas

Jau trešo reizi Latvijas Universitāte, Liepājas Universitāte, Daugavpils Universitāte un nodibinājums “Iespējamā misija” īsteno skolotāju izglītības projektu “Mācītspēks”, kura pamatā ir darba vidē balstītas studijas. Proti, projekta dalībnieki universitātēs apgūst un nostiprina savas zināšanas un prasmes pedagoģijā, vienlaikus strādājot skolās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.