Menu
 

Neveiksmīga nedēļas nogale Babītes volejbolistēm un Stopiņu handbolistēm

  • Autors:  Apriņ;kis.lv
Foto - nacionalaliga.lv Foto - nacionalaliga.lv

Piedzīvojušas vēl divas neveiksmes, sporta kluba “Babītes” volejbolistes izstājušās no cīņas par Latvijas čempionāta medaļām un turnīrā palikušas pēdējā astotajā vietā. Mazāk sāpīgu zaudējumu nedēļas nogalē cieta Stopiņu NHK handbolistes.

Kalendāram bija labpaticies, ka Latvijas dāmu volejbola čempionāta pamatturnīra pēdējā sabraukumā trijās savstarpējās spēlēs trīs komandas faktiski cīnījās par pēdējo ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru (teorētiski pirmajā sešniekā gan varēja iekļūt divas no trim vienībām).

SK “Babīte” komanda no cerībām uz “play off” atvadījās jau pēc svētdienas pirmās spēles pret Latvijas Universitātes studentēm. Pirmajā setā, nonākušas 2:9 zaudētājās, Babītes volejbolistes pamanījās pārliecinoši uzvarēt 25:19, taču tikpat pārliecinoši zaudēja trijos nākamajos setos – 1:3 (19, -16, -16, -17). Visvairāk punktu guva Agnese Megne (14), Līva Brīvule un Kristiāna Upeniece (pa 10).

Nākamajā spēlē Babītes vienībai uzvara deva iespēju turnīru vismaz nepabeigt pēdējā vietā, taču tika piedzīvots zaudējums arī pret Murjāņu sporta ģimnāzijas komandu 1:3 (-15, -17, 14, -18; A.Megnei 16 p., L.Brīvulei 10 p.).

LĪdz ar to SK “Babīte” 14 spēlēs izcīnīja tikai trīs uzvaras un palika astotajā vietā. Pirmo divu vietu ieguvējas “Jelgava/LLU” un Rīgas Volejbola skolas komandas uzreiz iekļvušas pusfinālā, bet 3.-6.vietu īpašnieces aizvadīs ceturtdaļfināla spēles. Tostarp Mārupes sporta centra volejbolistes, kuras ieņēma ceturto vietu, sacentīsies ar piektās vietas ieguvējām MSĢ audzēknēm.

Latvijas dāmu handbola čempionātā otrā posma triju labāko komandu turnīrā Stopiņu NHK handbolistes sestdien viesojās Ludzā pie sporta kluba “Latgols” komandas. Pirmajā puslaikā viešņas vienubrīd panāca triju vārtu pārsvaru (10:7), tomēr ludzānietes atspēlējās un, atpūtā ejot, rezultāts bija neizšķirts 13:13. Līdzsvars uz tablo bija vēl 10 minūtes līdz beigām (22:22), taču tad laukuma saimnieces iemeta četrus vārtus pēc kārtas un sagādāja Stopiņu komandai zaudējumu 25:29.

Elita Ekkerte guva 10 vārtus, Ivita Asare 6 un Elza Seržante 4 vārtus. Trijās spēlēs Stopiņu handbolistēm ir viens neizšķirts, divi zaudējumi un trešā pozīcija. Kā jau ziņots, pusfinālam kvalificējas visas trīs pirmā trijnieka komandas, kā arī labākā no otrā trijnieka vienībām – par pēdējo ceļazīmi cīņu turpina arī Salaspils sporta skolas komanda.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.