Menu
 

Ceturtdiena, 16 Jūnijs 2022

Gaujas grīvas teritorijā uzturas tārtiņu pāris, mazie zīriņi ligzdot nav atgriezušies

Šogad pirmo reizi Dabas aizsardzības pārvalde putnu ligzdošanas laikā slēdza Gaujas grīvu, lai atjaunotu mazo zīriņu populāciju, kas pēdējās desmitgadēs turpina samazināties. Dažādu putnu sugu, to skaitā mazo zīriņu, populācijas samazināšanās ir galvenais iemesls, kāpēc no 1.maija līdz 31.jūlijam ir slēgtas vairāku upju grīvas Latvijā, tajā skaitā Gaujas grīva Ādažu novadā. Iepriekšējos gados zīriņi šeit ir manīti, taču nav ligzdojuši kopš 2010.gada, liecina informācija Ādažu novada pašvaldības mājaslapā.

Lasīt vairāk...

Tiesā nonāk lieta par kukuļošanu Jūrmalas Sporta servisa centrā

13.jūnijā Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras (NNVIDIP) prokurore Ekonomisko lietu tiesai nodeva krimināllietu par kukuļošanu, kurā apsūdzētas piecas personas, no kurām divas ir Jūrmalas Sporta servisa centra bijušās amatpersonas, informēja Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Lasīt vairāk...

Pierīgas tirgotājus aicina gatavoties depozīta sistēmas pārejas perioda noslēgumam

  • Publicēts Vide

SIA “Depozīta Iepakojuma Operators” (DIO) atgādina, ka no 2022.gada 1.februāra līdz 31.jūlijam ir noteikts depozīta sistēmas pārejas periods, kura laikā veikalu plauktos var atrasties gan ar Latvijas depozīta zīmi marķēti, gan nemarķēti produkti. Savukārt no 1.augusta tirgot drīkstēs tikai tos dzērienu iepakojumus, kas ir marķēti ar Latvijas depozīta zīmi un ir reģistrēti depozīta sistēmas iepakojumu reģistrā. Savukārt produktus bez depozīta zīmes tirgot būs aizliegts.

Lasīt vairāk...

Likumā nostiprina aizliegumu politiskajām partijām savā darbībā vērsties pret Latvijas vai citu demokrātisku valstu neatkarību

Saeima ceturtdien otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Politisko partiju likumā, kas likumā nostiprina aizliegumu partijām savā darbībā vērsties pret Latvijas vai citu demokrātisku valstu neatkarību, teritoriālo nedalāmību, izteikt vai izplatīt priekšlikumus par Latvijas Republikas vai citas demokrātiskas valsts iekārtas vardarbīgu grozīšanu. Izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to izsludināšanas, norāda Saeimas preses dienests.

Lasīt vairāk...

Velosipēdu zādzību skaits atkal pieaug; drošībai – reģistrēšana, slēdzene, modras acis

Sākoties vasarai, daudzi labprāt pārsēžas no automašīnas uz velosipēdu, pievienojoties arvien kuplākajai pastāvīgo velobraucēju saimei, kas līdz ar veloinfrastruktūras attīstību kā ekonomisku un videi draudzīgu šo pārvietošanās veidu izvēlas visu gadu. Diemžēl nesnauž arī velosipēdu zagļi – divriteņi tiek aizstumti gan no publiskām vietām, gan no dzīvojamo ēku teritorijām un saimniecības ēkām, kur tieši velosipēdi ir garnadžu visbiežāk iekārotā manta.

Lasīt vairāk...

Saeima pieņem likumu padomju un nacistisko režīmu slavinošu objektu demontāžai

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma likumu, kas paredz demontēt padomju un nacistisko režīmu slavinošus objektus, tostarp Rīgā, Uzvaras parkā, esošo monumentu “Padomju armijas karavīriem – Padomju Latvijas un Rīgas atbrīvotājiem no vācu fašistiskajiem iebrucējiem”. Likums  stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Lasīt vairāk...

Fizikas skolotājs: STEM jomā svarīga zinātkāre, nevis obligātais eksāmens

Pēdējā laikā publiskajā telpā aktīvi tiek diskutēts par obligātā fiziskas eksāmena nepieciešamību vidusskolā, lai sekmētu jauniešu interesi par STEM (Science, technology, engineering, and mathematics) priekšmetiem. Jāatzīst, ka skolēnu interese par STEM tiešām nav liela, jo pastāv uzskats, ka šie priekšmeti ir grūtāki, sarežģītāki un prasa daudz vairāk laika, nekā citi, tomēr viss atkarīgs no pieejas un domāšanas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.