Menu
 

Trešdiena, 03 Novembris 2021

Mārtiņš Āboliņš: Latvijas rūpniecību arvien vairāk ietekmē izejmateriālu trūkums un izmaksu kāpums

Izejmateriālu trūkums un izmaksu kāpums arvien vairāk kavē Latvijas rūpniecības attīstību, un ražošanas fizisko apjomu pieaugumu pēdējos mēnešos ir aizstājis straujš cenu kāpums. Kā liecina Centrālās statistikas pārvaldes publicētā informācija, šī gada septembrī Latvijas apstrādes rūpniecības izlaide bija par 6,7 % lielāka nekā pirms gada. Tas ir labs rezultāts, un rūpniecība joprojām aug straujāk nekā Latvijas ekonomika kopumā, taču kopš aprīļa ražošanas apjomi Latvijas apstrādes rūpniecībā ir auguši vien par 0,5 %.

Lasīt vairāk...

Bērnu slimnīca izstrādājusi rekomendācijas ārstiem un vecākiem bērnu uzraudzībai pēc pārslimota Covid-19

Lai arī saslimstība ar Covid-19 bērnu vidū ir zemāka nekā pieaugušo, bērni ar Covid-19 var saslimt jebkurā vecumā, turklāt daļai pēc akūta Covid-19 pārslimošanas var saglabāties ilgtermiņa sūdzības par veselību un dažkārt pat attīstīties nopietnas un smagas veselības problēmas – multisistēmu iekaisuma sindroms (MIS-c). Rūpēs par bērnu veselību visā Latvijā, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālisti ir izstrādājuši rekomendācijas ģimenes ārstiem un vecākiem par bērnu uzraudzību pēc pārslimotas SARS-CoV-2 infekcijas un ilgtermiņa Covid-19.

Lasīt vairāk...

CSP: Septembrī rūpniecības produkcijas apjoms pieaudzis par 5,8 %

2021.gada septembrī, salīdzinot ar 2020. gada septembri, rūpniecības produkcijas apjoms pēc kalendāri koriģētiem datiem salīdzināmajās cenās pieauga par 5,8 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. To ietekmēja ražošanas apjoma kāpums apstrādes rūpniecībā – par 6,7 % un elektroenerģijas un gāzes apgādē – par 0,7 %, bet neliels produkcijas apjoma samazinājums bija ieguves rūpniecībā un karjeru izstrādē – par 1,1 %.

Lasīt vairāk...

Seniorus, kuriem ir parādsaistības, aicina laicīgi informēt tiesu izpildītājus par 20 eiro pabalsta saņemšanu

Seniori, kuriem ir parādsaistības un kuri no 2021. gada 1. novembra saņems 20 eiro pabalstu, tiek aicināti laicīgi par to informēt savus tiesu izpildītājus, lai izvairītos no pabalsta novirzīšanas personas parādu segšanai. Tiesu izpildītāji uz piešķirto pabalstu piedziņu neveiks, ja par tā saņemšanu persona laicīgi būs informējusi savu tiesu izpildītāju, vēsta Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padome (LZTIP).

Lasīt vairāk...

Pediatres ieteikumi bērnu labsajūtai rudens sezonā

Līdz ar rudens periodam tipiski raksturīgu laikapstākļu iestāšanos ģimenēs arvien aktuālāki kļūst jautājumi par bērnu veselību un labsajūtu – kā apģērbt bērnu atbilstoši laikapstākļiem vai un kā ēdienkarti nepieciešams pielāgot rudens sezonai, kā lai šajā trauksmainajā laikā stiprina bērnu imunitāti. Rudens ar mainīgajiem laikapstākļiem līdzi nes arī vīrusu aktivizēšanos. Tādēļ šajā sezonā ir īpaši svarīgi, lai bērns ēstu sabalansēti, pietiekami daudz laika pavadītu svaigā gaisā un būtu saģērbts atbilstoši laikapstākļiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.