Menu
 

Ceturtdiena, 10 Janvāris 2019

Siguldas basketbolisti pārtrauc desmit zaudējumu sēriju

  • Publicēts Sports

Siguldas sporta skolas komandai beidzot izdevies izcīnīt pirmo uzvaru Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas čempionātā un pārtraukt desmit zaudējumu sēriju. Pirmajā spēlē otrā posma turnīrā par 10.-18.vietu siguldieši ceturtdien viesos pārspēja “Valmiera Glass”/Vidzemes Augstskolas/BSS-3 vienību.

Lasīt vairāk...

Vecrīgā gaidāms ielu ēdiena festivāls

Sestdien, 12. janvārī, Vecrīgā trešo gadu notiks "Live Rīga" organizētais ielu ēdiena festivāls jeb "Riga Street Food Festival". Četrpadsmit Rīgas restorānu šefpavāri izies ielās, lai apmeklētājus sildītu ar aizvien radošākām nepieradinātās Latvijas garšām. Pasākums notiks no plkst. 12.00 līdz 20.00 Kaļķu un Vaļņu ielas krustojumā, sniedzoties līdz pat Līvu laukumam.

Lasīt vairāk...

Negadījumā Stopiņu novadā cieš gājēja; policija lūdz atsaukties aculieciniekus

Šī gada 10. janvārī plkst. 7.50 Stopiņu novadā, uz autoceļa Ulbroka–Ogre (P5), pie sabiedriskā transporta pieturvietas “Brasliņas”, kāds transportlīdzekļa “Audi” vadītājs uz neregulējamās gājēju pārejas uzbrauca gājējai, kura negadījumā guva traumas un tika nogādāta medicīnas iestādē, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Simona Grāvīte.

Lasīt vairāk...

Aicina papildināt Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstu

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) izsludinājis šī gada pieteikumu pieņemšanu Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstam. Ikviens aicināts sarakstam pieteikt elementus, kas uzskatāmi par valsts aizsargājamu nemateriālā kultūras mantojuma vērtību un kuru iekļaušanai sarakstā ir plašs attiecīgās kopienas atbalsts un līdzdalība. 2019. gadā pieteikumus LNKC iespējams iesniegt līdz 28. jūnijam.

Lasīt vairāk...

Saeima aicina Ekonomikas ministriju izstrādāt regulējumu OIK atcelšanai jau pavasarī (papildināta)

Saeima ceturtdien pēc Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) rosinājuma pieņēma aicinājumu Ekonomikas ministrijai (EM) izstrādāt tiesību aktus elektroenerģijas obligātās iepirkuma komponentes (OIK) atcelšanai no šī gada 31.marta, lai gan EM līdzšinējā ministra Arvila Ašeradena (JV) vadībā piedāvāja to atcelt no 2022.gada.

Lasīt vairāk...

Skatītākais TV kanāls decembrī – TV3; skatītākā programma – filma "Viens pats mājās 2"

Konsolidētās TV skatītākais kanāls 2018.gada decembrī bija TV3, kuram veltīti 10,2% no kopējā TV skatīšanās laika. Savukārt otrs skatītākais kanāls bija LTV1, kura skatīšanās laika daļa bija 9,1%. Trešais skatītākais kanāls bija PBK, kura skatīšanās laika daļa bija 7,8%, liecina pētījumu kompānijas “Kantar TNS” dati.

Lasīt vairāk...

Pašvaldības ir pretimnākošas, bet parāds nav brālis

Nekustamā īpašuma nodokļa parāds vairākās Pierīgas pašvaldībās sasniedz pat trešdaļu no pēdējā gadā aprēķinātās kopsummas. Tas nozīmē, ka būtiski netiek iekasēta viena no lielākajām nodokļu ieņēmumu pozīcijām, kas veido pašvaldību budžetu. Un, lai gan pašvaldības ir tiesīgas savā administratīvajā teritorijā noteikt ievērojamas nekustamā īpašuma nodokļa atlaides (līdz pat 90%), situācija labākajā gadījumā ir tāda, ka nepalielinās tikai esošais nodokļu parāds un maz pamazām tiek nomaksāti parādi, kas krājušies vairāku gadu garumā.

Lasīt vairāk...

Pediatre: Kas jāņem vērā, ja bērnam ir klepus

Klepus ir organisma aizsargmehānisms – dabisks reflekss, kura galvenais mērķis ir dabūt ārā no elpceļiem svešas daļiņas. Biežākais iemesls klepum bērna vecumā ir vīrussaslimšanas, un līdz piecu gadu vecumam var būt kādas astoņas slimošanas epizodes gadā. Tas ir normāli, ja šī katra reize neprasa došanos uz slimnīcu un antibiotiku lietošanu. Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) asistente un bērnu ārste Ieva Nokalna stāsta, kādos gadījumos klepu var ārstēt mājās, kad jājautā ģimenes ārsta padoms, bet kad noteikti jādodas uz slimnīcu, lai neapdraudētu bērna dzīvību.

Lasīt vairāk...

"KPV LV" atbalsta "Saskaņas" demisijas pieprasījumu ekonomikas ministram Ašeradenam; Saeimas vairākums to noraida

Saeima ceturtdien noraidīja "Saskaņas" deputātu iesniegto pieprasījumu par neuzticības izteikšanu ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam (JV). Par Ašeradena demisiju nobalsoja deputāti no pieprasījumu iesniegušās "Saskaņas" frakcijas, kuriem piebalsoja "KPV LV" frakcija un deputāte Inguna Rībena (VL-TB/LNNK), kopā savācot 35 balsis.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.