Menu
 

Piektdiena, 04 Janvāris 2019

Saulkrastu kokteilis. Nav katastrofas, nav attīstības

Cerams, lieliskā Saulkrastu vasaras sporta un izklaides notikuma rīkotāji piedos, ka virsrakstā likts šā pasākuma nosaukums. Taču grūti atrast efektīgāku apzīmējumu aizvadītā gada nogalē notikušajai Saulkrastu novada varas maiņai, tās iemesliem, fonam, argumentiem. Varētu saukt par Saulkrastu rasolu, tomēr kokteilis, kā zināms, parasti reibina, un patiešām – pēc iedziļināšanās argumentos par un pret, galva ātri vien sāk griezties.

Lasīt vairāk...

Foto: Pēdējās dienas iespējams apmeklēt Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu

Līdz 6.janvārim vēl ir iespēja apmeklēt Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu Doma laukumā. Piektdien plkst. 18.00 uzstāsies grupa “MmD” (“Mazie meža dīvainīši”), bet sestdien plkst. 14.00 jautru atmosfēru tirdziņā nodrošinās folkloras kopa “Berendejka”, kura nodarbojas ar seno krievu tautas tradīciju un ieražu pētīšanu – tās repertuārā būs gan gadskārtu un ieražu dziesmas, gan arī rotaļas.

Lasīt vairāk...

Par gada kukaini izvēlēts malārijas ods

Latvijas Entomoloģijas biedrība (LEB) par “Gada kukaini 2019” ir izvēlējusies malārijas odu (“Anopheles maculipennis”). Malārijas odi pazīstami visā pasaulē kā asinssūcēji un malārijas plazmodija pārnesēji cilvēkiem. Taču mazāk zināms, ka tie tāpat kā daudzi citi kukaiņi ir arī apputeksnētāji, savukārt kāpuri – ūdeņu attīrītāji. Pieaugušie odi ir barība sikspārņiem, savukārt kāpuri – zivīm, abiniekiem un ūdens bezmugurkaulniekiem.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.