Menu
 

Ceturtdiena, 09 Jūlijs 2020

Pūce ar vides organizāciju pārstāvjiem pārrunā pasākumus klimatneitralitātes sasniegšanā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP!) tikās ar vides organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu ilgtspējīgas attīstības pamatprincipu un konkrētu videi draudzīgu pasākumu integrāciju Covid-19 krīzes radīto seku mazināšanas plāna īstenošanā Latvijā, kā arī par ministrijas īstenotajiem un plānotajiem pasākumiem klimatneitralitātes sasniegšanā un citām aktualitātēm dabas un vides jomā Latvijā, informē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

Lasīt vairāk...

Jūrmalas dome pieprasījusi Dzintaru koncertzāles vadības skaidrojumu par iespējamo nodokļu krāpšanu iepirkumā

Jūrmalas domes vadība ir pieprasījusi pašvaldības SIA "Dzintaru koncertzāle" vadības un lūgs arī Valsts ieņēmumu dienesta (VID) skaidrojumu saistībā ar aizdomām par nodokļu krāpšanas shēmu krēslu iepirkumā koncertzālei 2015.gadā, aģentūru LETA informēja domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Elita Cepurīte.

Lasīt vairāk...

Siguldas novadā turpinās labiekārtošanas darbi un remonti pašvaldības iestādēs

Šajā sezonā vairākās Siguldas novada pašvaldības izglītības un kultūras iestādēs norisinās remontdarbi un labiekārtošanas darbi, veidojot mūsdienīgāku, drošāku un dažādām sabiedrības grupām pieejamāku vidi. Apjomīgi darbi turpinās Siguldas 1.pamatskolā un Siguldas Valsts ģimnāzijā, tāpat dažādi remontdarbi norisinās izglītības iestādēs, kā arī Allažu pagasta Tautas namā.

Lasīt vairāk...

Mārupes novadā uzsāk bērnudārza projekta realizāciju

Jūlijā Mārupes novadā uzsākti darbi jaunas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes būvniecībai Jaunmārupē. Jaunais bērnudārzs Ozolu ielā ar nosaukumu “Zīļuks”, kura būvniecība tikko uzsākta, būs viena no energoefektīvākajām pašvaldības jaunbūvēm novadā. Turklāt, šis ir jau otrais pašvaldības objekts, kas tiek realizēts būvniecības informācijas modelēšanas (turpmāk – BIM) vidē, kas dod iespēju daudz ātrāk un kvalitatīvāk sagatavot un realizēt būvprojektu, informē Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Lasīt vairāk...

Maijā 18,2% darbinieku Latvijā strādāja attālināti

2020.gada maijā gandrīz piektdaļa (18,2%) darbinieku (darba ņēmēju) 15–74 gadu vecumā strādāja attālināti¹, liecina Centrālās statistikas pārvaldes Darbaspēka apsekojuma rezultāti. Attālināti strādājošu sieviešu bija par 22,8 procentpunktiem vairāk nekā vīriešu (attiecīgi 61,4% un 38,6%).

Lasīt vairāk...

Pētījums: Pārtikas e-veikalu popularitāte pēdējo četru gadu laikā augusi teju trīs reizes

2020.gads vērtējams kā e-komercijas uzvaras gājiens – pārtikas e-veikalus par savu iecienītāko iepirkšanās vietu ikdienas pirkumu veikšanai izvēlas teju trīsreiz vairāk cilvēku nekā pirms četriem gadiem, noskaidrots jaunākajā mazumtirdzniecības nozares apskatā "Maxima mazumtirdzniecības kompass". Par populārāko veikalu formātu pirkumu veikšanai Latvijas iedzīvotāji atzīst veikalus ar visu ikdienai nepieciešamo vienuviet – šo veikalu formātu izvēlas gandrīz 70% iedzīvotāju, par pētījuma rezultātiem informē SIA “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Lasīt vairāk...

Pašvaldība vērtēs VARAM argumentus Ķekavas novada teritorijas plānojuma apturēšanai

Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldē informē, ka pašvaldība 9.jūlijā ir saņēmusi vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra rīkojumu “Par Ķekavas novada domes 2020.gada 2.aprīļa saistošo noteikumu Nr.11/2020 "Ķekavas novada teritorijas plānojuma Teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi un grafiskā daļa" darbības apturēšanu”.  Līdz ar šo rīkojumu pašlaik nav piemērojams jaunais Ķekavas novada teritorijas plānojums.

Lasīt vairāk...

Līgatnes dabas takās jaunas mājas raduši septiņi lielie susuri

Līgatnes dabas takās jaunas mājas raduši septiņi lielie susuri (Glis glis), kuri līdz šim dzīvoja Rīgas Zooloģiskajā dārzā. Lielie susuri uz dzīvi Līgatnē apmetās maija nogalē un jau ir paspējuši apgūt jauno mitekli un ir apskatāmi arī apmeklētājiem, informē Dabas aizsardzības pārvaldes komunikācijas speciāliste Maija Rēna. Līgatnē apskatāmie lielie susuri ir pēcteči pirms dažiem gadiem Gaujas Nacionālajā parkā atrastajiem bez mātes palikušajiem susuriem, stāsta dabas taku vadītāja Inta Lange.

Lasīt vairāk...

Aizvadītajā diennaktī reģistrēti 13 jauni Covid-19 gadījumi

Aizvadītajā diennaktī Latvijā veikti 1715 Covid-19 testi un reģistrēti 13 jauni saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Ja salīdzina ar trešdienas datiem, kad tika reģistrēti septiņi jauni saslimšanas gadījumi, tad aizvadītajā diennaktī ar Covid-19 sasirgušo skaits ir gandrīz dubultojies.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.