Menu
 

Trešdiena, 08 Jūlijs 2020

Vasarīgas kokteiļu receptes, lai atjaunotu minerālu līmeni organismā

Vasarā, kad ķermenis pastiprināti izdala šķidrumu, nepieciešams rūpīgi sekot līdzi uzņemtā ūdens, vitamīnu un minerālvielu daudzumam. Visvairāk tos iespējams uzņemt ar pārtiku, taču, it īpaši minerālus, bagātīgi sniedz arī minerālūdens. Minerāli piedalās daudzos no svarīgākajiem organisma procesiem, tādēļ to līmenim ķermenī jāpievērš īpaša uzmanība. Lūk, daži no nozīmīgākajiem minerāliem, kas nepieciešami veselīgai organisma funkcionēšanai.

Lasīt vairāk...

Ekonomiste: Pagaidām cenas zemākas

Jūnijā reģistrēta deflācija 0,7% apmērā, kas nozīmē, ka šī gada jūnijā cenas bija par 0,7% mazākas nekā pirms gada. Preču cenas samazinājās par 1,6% – tāpat kā pirms mēneša. Savukārt pakalpojumu cenas pieauga, bet jau ar mazāku sparu – vien par 1,3%.

Lasīt vairāk...

Aicina piedalīties Ķekavas velobraucienā

  • Publicēts Sports

8.augustā Latvijas kausa ietvaros notiks otrais Ķekavas velobrauciens ar četrām dažādām distancēm, kur īsākā būs 400 metri un garākā – 80 kilometri. Sacensības rīko Ķekavas novada pašvaldības Sporta aģentūra sadarbībā ar Latvijas riteņbraukšanas federāciju, un tās notiek saskaņā ar Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības noteikumiem.

Lasīt vairāk...

Siguldas pils kvartāla svētkos atklās Dzīvā sudraba muzeju

Šo piektdien, 10.jūlijā, no plkst. 16.00 radošā un darbīgā gaisotnē notiks Siguldas pils kvartāla svētki, kuru laikā durvis vērs Dzīvā sudraba muzejs. Tā ekspozīcijas veidojis juvelieris, mākslinieks un filozofs Oļegs Auzers. Paralēli tam ģimenēm ar bērniem un ikvienam apmeklētājam būs iespēja apmeklēt papīrmākslas, aroma, rotu, ādas, keramikas un tekstila radošās darbnīcas, savukārt vakarā pils kvartāla vasaras koncertsezonu Siguldā ieskandinās leģendārās britu rokgrupas “Queen” hiti grupas “QueenTessence” un Riharda Saules izpildījumā.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 77,9% uzņēmēju darbaspēka pieejamību vērtē negatīvi

Darbaspēka pieejamība ir ļoti slikta vai drīzāk slikta, norāda 77,9% uzņēmēju, 3,3% uzņēmēju bijis grūti sniegt savu vērtējumu, bet 18,7% norāda, ka darbaspēka pieejamība ir drīzāk laba vai ļoti laba, liecina biznesa augstskolas "Turība" biznesa indeksa pētījums. Pētījums liecina, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, situācija ir nedaudz uzlabojusies – ja pērn šis rādītājs tika novērtēts ar indeksu -44,2, tad šogad rādītājs pakāpies līdz -39,8 indeksa punktiem.

Lasīt vairāk...

Jūnijā patēriņa cenas Latvijā gada laikā samazinājušās par 0,7%

Patēriņa cenas šogad jūnijā salīdzinājumā ar maiju Latvijā pieaugušas par 0,2%, bet gada laikā – šogad jūnijā salīdzinājumā ar 2019.gada jūniju – patēriņa cenas sarukušas par 0,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati. Vienlaikus 12 mēnešu vidējais patēriņa cenu līmenis, salīdzinot ar iepriekšējiem 12 mēnešiem, jūnijā pieaudzis par 1,6%.

Lasīt vairāk...

Foto: "Skonto Prefab" pabeidzis darbu pie būvkompānijas "Merks" starptautiskās koledžas projekta Piņķos

"Skonto Group" uzņēmums "Skonto Prefab" pabeidzis darbu pie būvkompānijas "Merks" projekta Piņķos, kur top starptautiska koledža ar dienesta viesnīcas funkciju trīs stāvos. Projekts atbilst jaunākajām būvniecības ilgtspējas tendencēm. Būves konstrukcijas veidotas no CLT koka paneļiem un līmētām koka sijām, kas Latvijā tik apjomīgā daudzumā un publiskā objektā izmantoti pirmo reizi. "Skonto Prefab" koledžai ražoja CLT konstrukcijas, piegādāja līmētas koka sijas jeb Glulam un sniedza CLT/ Glulam montāžas konsultācijas, informē "Skonto Group" komunikācijas konsultante Aiva Eiduka.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.