Menu
 

Trešdiena, 01 Jūlijs 2020

UNESCO vērtēs Rīgas balles iekļaušanu pasaules nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā

10.oktobrī Latvijas galvaspilsētā norisināsies grandiozs nacionāla līmeņa kultūras pasākums – Rīgas balle. Melngalvju nams vērs savas durvis viesiem, lai vienu vakaru ļautu tiem iegremdēties klasiskas XVIII–XIX gs. Eiropas balles atmosfērā. Šogad ar Rīgas balli saistās divi svarīgi notikumi: pasākums svin savu piecu gadu jubileju un tiek izskatīts pieteikums par tā iekļaušanu UNESCO nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā, informē pasākuma organizatori.

Lasīt vairāk...

Apmeklētājiem atvērts jaunais Ikšķiles skeitparks

No 1.jūlija Ikšķiles skeitparks ir publiski pieejams apmeklētājiem, tomēr pašvaldība aicina ievērot visus iekšējās kārtības noteikumus un piesardzības pasākumus. Šis ir Baltijā lielākais āra monolīta skeitparka laukums, un tā oficiālais atklāšanas pasākums tiek plānots sporta un izklaides festivāla "IKfest 2020" ietvaros 25.jūlijā.

Lasīt vairāk...

Ar ES fondu atbalstu Liepājā, Jelgavā, Iecavā, Ķekavā un Alūksnē attīstīs primārās aprūpes centrus

Ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu Liepājā, Jelgavā, Iecavā, Ķekavā un Alūksnē pašvaldības varēs attīstīt primārās aprūpes centrus, kur vienuviet būs pieejamas trīs līdz piecas ģimenes ārstu prakses, aģentūrai LETA pavēstīja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Lasīt vairāk...

Sludinājums

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un savlaicīgu valsts mežu apsaimniekošanu, AS “Latvijas valsts meži” (turpmāk – LVM) izsludina atklātu konkursu “MEŽA ATJAUNOŠANAS, KOPŠANAS UN AIZSARDZĪBAS PAKALPOJUMU SNIEGŠANA 2021.–2023. GADĀ”, id. Nr. AS LVM MS MK_2020_248_Ak

Lasīt vairāk...

Latvija ir un vienmēr paliks mājas

To, cik daudz latviešu dzīvo visā plašajā pasaulē, visspilgtāk varēja apjaust, sākoties Covid-19 pandēmijai, kad daudzi steidza atgriezties mājās, bet tikpat daudzi palika un joprojām veido savu dzīvi ārpus Latvijas. Viņu vidū arī tīnūžnieku Zeltu ģimene.

Lasīt vairāk...

"Conexus" uzsāk sadarbību ar Rīgas Tehnisko universitāti jaunu mācību programmu izveidē

Lai veicinātu gāzes nozares attīstību un specifisko zināšanu apguvi, kā arī studentu iesaisti zinātniskajā darbībā par gāzes industrijas tematiem, vienotais dabasgāzes un pārvades sistēmas operators AS "Conexus Baltic Grid" (turpmāk – "Conexus") un Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) noslēgusi sadarbības līgumu par vairāku mācību programmu izstrādi un ieviešanu universitātē. Paredzēts, ka "Conexus" kopējās investīcijas mācību satura izveidē un apmācību īstenošanā trīs gadu laikā sasniegs aptuveni 155 tūkstošus eiro.

Lasīt vairāk...

Policija kriminālvajāšanai nosūta lietu par advokāta slepkavību Mārupē

Šī gada 29.jūnijā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas kriminālvajāšanas uzsākšanai nodeva kriminālprocesu par 2019.gada 20.jūlijā Mārupē veikto advokāta slepkavību, kas saistīta ar laupīšanu. Aizdomās par minētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturētas divas personas, kuras šobrīd atrodas apcietinājumā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.