Menu
 

Sestdiena, 05 Februāris 2022

Mārupes un Ķekavas novados Covid-19 divu nedēļu saslimstības rādītājs pārsniedzis 9000

Rēķinot pēdējo 14 dienu laikā ar Covid-19 inficēto skaitu uz 100 000 iedzīvotāju, Mārupes novadam starp visām Latvijas pašvaldībām ir visaugstākais rādītājs, Ķekavas novadam – otrais, Ādažu novadam – ceturtais, Olaines novadam – piektais, Ropažu novadam – septītais un Salaspils novadam – devītais , liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Stēvija – veselībai un veselīgākam dzīvesveidam

Lai gan stēviju jau vairākus gadu simtus senā pagātnē Dienvidamerikas reģiona indiāņu ciltis izmantojušas tējas saldināšanai un arī ārstniecībā, Eiropā oficiāli kā pārtikas saldinātāju to atļauts izmantot tikai kopš 2011. gada. Pateicoties stēvijas pozitīvajām īpašībām, mūsdienās tā kļūst arvien iecienītāka – to izmanto ne tikai kā dabīgo cukura aizstājēju, bet arī kosmētikas līdzekļu ražošanā. Kādos gadījumos būtu ieteicams cukuru aizstāt ar stēviju un kādas ir stēvijas pozitīvās īpašības?

Lasīt vairāk...

Kā saglabāt sejas ādas jaunību dažādos vecumos?

Āda organismā pilda svarīgu aizsargfunkciju, pasargā iekšējos orgānus no vīrusiem un baktērijām, kā arī dažādām traumām. Lai kā to negribētos, tieši sejas, kakla un dekoltē āda redzami noveco visātrāk. Kāpēc tā? Sejas āda ne tikai fizioloģiski noveco tāpat kā organisms, bet tā ir pirmā zona, kas saskaras ar dažādiem ārēji ietekmējošiem faktoriem visa gada garumā. Kā apsteigt sejas ādas novecošanās kalendāru un izskatīties starojoši dažādos dzīves posmos?

Lasīt vairāk...

Pieaug ar vīrusu infekciju sasirgušo bērnu skaits. Kā pasargāt bērnu no saslimšanas?

Šobrīd ļoti strauji pieaug Covid-19 vīrusa saslimstības rādītāji ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu vidū. Tāpat bērniem pieaug saslimstība ar dažādām vīrusa infekcijām. Par to liecina arī Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai pieejamie dati. Arī šā brīža mainīgie laikapstākļi, kad vienu dienu ir “mīnusi”, bet nākamajā dienā jau “plusi”, novājina organisma aizsargspējas un veicina elpceļu slimību izraisošo vīrusu izplatīšanos. Šādā situācijā ir būtiski pasargāt savu atvasi no saaukstēšanās un attiecīgi imunitātes pazemināšanās.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.