Menu
 

Piektdiena, 18 Februāris 2022

Ieteicamās veselības pārbaudes laboratorijā un mājas apstākļos

Vai zināji, ka ikvienam no mums vismaz reizi gadā ir jāveic urīna analīzes, jāpārbauda kopējā asins aina, D vitamīna un holesterīna līmenis? Pandēmija ir novērsusi cilvēku uzmanību no regulāriem ārsta un laboratoriskajiem izmeklējumiem, turklāt, slimojot ar Covid-19, cilvēki nereti atklājuši, ka slimo arī ar kādu hronisku saslimšanu. Ikgadējās veselības pārbaudes ir viens no galvenajiem priekšnoteikumiem, lai saprastu, kāds ir šī brīža veselības stāvoklis un vai tas nav pasliktinājies gada laikā. Papildu šai diagnostikai laboratorijā ir iespējams veikt arī vairākas pārbaudes mājās, tādējādi rūpējoties par veselību ik dienu vai pēc nepieciešamības.

Lasīt vairāk...

Privātīpašuma teritorijā Lēdurgas pagastā notikusi naftas produktu noplūde, konstatēts piesārņojums 400 kvadrātmetru platībā

  • Publicēts Vide

Ceturtdien, 17. februārī, nekustamajā īpašumā Lēdurgas pagastā, Siguldas novadā notikusi naftas produktiem līdzīgas vielas noplūde no teritorijā esošām viena kubikmetra tilpuma plastmasas tvertnēm. Pēc blakus teritorijas iedzīvotāju ziņojumiem, Valsts vides dienests (VVD) veica objekta apsekošanu, piesārņojums konstatēts aptuveni 400 kvadrātmetru lielā platībā.

Lasīt vairāk...

Lai centieni ātri nopelnīt nepārvēršas murgā. Izplatītākie riski kriptovalūtu tirgū

Kriptovalūtas kā investīciju veids kļūst arvien populārāks – galvu reibinoši kāpumi, slavenību iesaiste un šķietami viegls un ātrs veids, kā kļūt bagātam ir faktori, kas stimulē ne tikai iedzīvotāju aktivitāti tirgū, bet vienlaikus arī dažādus krāpniekus un shēmas, kas mērķētas uz līdzekļu izkrāpšanu. Lai pieredze kriptovalūtu tirgū nepārvērstos murgā, bankas “Citadele” eksperti ir apkopojuši lietas, kas jāņem vērā pirms apsvērt dalību vienā no spekulatīvākajiem tirgiem pasaulē.

Lasīt vairāk...

Bezdarba līmenis janvārī palielinājies par 0,1 %

2022.gada janvārī faktiskā bezdarba līmenis Latvijā bija 7,6 %, kas salīdzinājumā ar pagājušā gada decembri ir par 0,1 procentpunktu vairāk, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) darbaspēka apsekojuma dati. Sieviešu bezdarba līmenis janvārī saglabājās nemainīgs – 7,0 %, taču vīriešu pieauga par 0,3 procentpunktiem līdz 8,2 %.

Lasīt vairāk...

Profesore: Balstvakcīna ir būtiska, arī dominējot omikronam

Ziņojumi par vakcinācijas aktivitāti pēdējās nedēļās liecina, ka Latvijā ir būtiski sarukusi interese par balstvakcīnas saņemšanu. Tas ir bēdīgs fakts, kam var būt tālejošas negatīvas sekas. Ārsti un epidemiologi turpina argumentēti uzskatīt, ka vakcinācija un jo īpaši balstvakcīna ir nozīmīgākais un ilgtspējīgākais rīks, kas ir mūsu rokās Covid-19 pandēmijas apturēšanai.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.