Menu
 

Otrdiena, 01 Februāris 2022

Vitenbergs: Vai Latvija arī turpmāk būs tūrisma galamērķis, ir atkarīgs no ātra valdības lēmuma

"Finansiālā un psiholoģiskā situācija tūrisma industrijas uzņēmumos ir vairāk nekā kritiska, tāpēc haotiskie, neloģiskie un krietni striktākie ierobežojumi nekā Lietuvā un Igaunijā ir steidzami atceļami, lai izlīdzinātu konkurētspēju ar kaimiņvalstīm. Lai izvairītos no masveida bankrotiem, nepieciešams finansiāls atbalsts šīs ārkārtējās situācijas liegumu vai ierobežojumu skartajiem nozares uzņēmumiem. Nozares "restartam" steidzami jāiedarbina mārketinga aktivitātes, kā kanālu izmantojot asociācijas. Paldies Ekonomikas ministrijai par nesavtīgu atbalstu krīzē esošās tūrisma industrijas atbalstā," atklājot Latvijas Tūrisma konsultatīvās padomes sēdi  1.februārī uzsvēra padomes priekšsēdētājs, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

Lasīt vairāk...

Kad vislabāk uzņemt vitamīnus - no rīta, vakarā, ēdienreizē?

Ja ikdienas uzturam papildus lietojat vitamīnus un minerālvielas, iespējams, ir ienācis prātā, kāds īsti ir labākais brīdis vitamīnu uzņemšanai. Atbilde ir atkarīga no vitamīnu vai minerālvielu veida, kā arī no tā, vai lietojat kādas recepšu zāles, skaidro "Mēness aptiekas" farmaceite Ērika Pētersone un stingri piesaka pirms vitamīnu vai uztura bagātinātāju izvēles konsultēties ar savu ārstu vai farmaceitu, izsverot šī lēmuma pamatotību un piemērojot labāko preparāta veidu.

Lasīt vairāk...

Ģimenes ārsti varēs uz laiku nesniegt pakalpojumus, kas nav kritiski

Lai padarītu pēc iespējas pieejamāku medicīnisko palīdzību akūtajiem un hroniskajiem pacientiem un atslogotu ģimenes ārstu darbu, uz laiku prakse varēs nesniegt pakalpojumus, kas nav kritiski, piemēram, nosūtījumus darbspējas ekspertīzes komisijai, autovadītāju medicīniskās izziņas, ieroču nēsāšanas un uzglabāšanas atļaujas, Covid-19 kontaktpersonu medicīnisko novērošanu – to paredz 1.februārī valdībā apstiprinātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos.

Lasīt vairāk...

Latvijas filmu industrijai piešķir 6 miljonus eiro jaunu pilnmetrāžas filmu un seriālu izveidei

Valdība pēc Kultūras ministrijas (KM) iniciatīvas 1.februāra sēdē lēma par 5,1 miljona eiro REACT-EU finansējuma un 0,9 miljonu eiro valsts budžeta līdzekļu piešķīrumu Latvijas filmu industrijai, lai nozarē strādājošie vieglāk varētu pārvarēt Covid-19 pandēmijas izraisītās negatīvās sekas. Par iegūtajiem 6 miljoniem eiro būs iespējams uzņemt sešas līdz astoņas jaunas Latvijas pilnmetrāžas filmas un seriālus.

Lasīt vairāk...

Neredzamā slimība - depresija. Kā to atpazīt?

Ieilgstot Covid-19 izplatībai un ierobežojumiem, aizvien biežāk izskan nopietnas bažas par pandēmijas radīto ietekmi uz iedzīvotāju mentālo veselību. Krīze, strauji mainīgie apstākļi, ilgstoša atrašanās izolētībā un neziņa par nākotni ir labvēlīga augsne mentālās veselības sarežģījumiem, tai skaitā depresijai, kam ne vienmēr tiek pievērsts pietiekami daudz uzmanības. Tādēļ par to, kā atpazīt depresiju un pandēmijas apstākļos rūpēties par mentālo labsajūtu, stāsta psihoterapeite psihiatre Sandra Pūce un "Benu aptiekas" farmaceite Zanda Ozoliņa.

Lasīt vairāk...

Oficiāli atklāta dzērienu iepakojumu depozīta sistēma

Otrdien, 1.februārī, Rīgā pie depozīta sistēmas āra kioska A.Saharova ielā 20A tika oficiāli atklāta dzērienu iepakojumu depozīta sistēma. Atklāšanā piedalījās vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs, Valsts vides dienesta ģenerāldirektora Elita Baklāne-Ansberga un SIA “Depozīta iepakojuma operators” valdes priekšsēdētājs Miks Stūrītis. Ministriju un atbildīgo iestāžu pārstāvji nodeva pirmos depozīta iepakojumus taromātā, tādējādi atklājot Latvijas depozīta sistēmas darbību. Paralēli depozīta sistēma tika atklāta arī citās Latvijas pilsētās – Daugavpilī, Liepājā un Rūjienā, informē “Depozīta iepakojuma operatora” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Jūrmalā darbu sāk "Centrālās laboratorijas" mobilais Covid-19 testu nodošanas punkts

Šonedēļ Kauguros, Jūrmalā, darbu sāk “Centrālās laboratorijas” mobilais testu nodošanas punkts – pacientus tajā pieņems tikai pēc iepriekšēja pieraksta, un šis jauninājums nodrošinās procesa mobilitāti Latvijas pašvaldībās. Mobilais analīžu nodošanas punkts izveidots, ņemot vērā iedzīvotāju straujo saslimšanu ar Covid-19 un līdz ar to paaugstināto pieprasījumu attiecīgu analīžu veikšanai šī vīrusa noteikšanai, informē “Centrālās laboratorijas” pārstāvji.

Lasīt vairāk...

Ārkārtējo situāciju Latvijas-Baltkrievijas pierobežā pagarina līdz 10.maijam

1.februārī Ministru kabinets apstiprināja rīkojuma grozījumus, kas paredz pagarināt ārkārtējo situāciju Ludzas novadā, Krāslavas novadā, Augšdaugavas novadā un Daugavpils pilsētā uz vēl trīs mēnešiem, proti, līdz 10.maijam, ņemot vērā joprojām nemainīgo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas valsts robežas, informē Iekšlietu ministrijā.

Lasīt vairāk...

Aptauja Ogrē. Kā jūs pasargājat sevi no inficēšanās ar Covid-19?

Šobrīd, kad ir augsts saslimstības ar Covid-19 līmenis, daudzus satrauc jautājums, kā skaidri zināt, ka ir saķerts omikrons, nevis parasta saaukstēšanās, īpaši, zinot, ka saslimšanas simptomi omikrona gadījumā mēdz būt diezgan līdzīgi. Speciālisti uzsver, ka visdrošāk to ir noskaidrot tikai ar laboratorijā veiktu testu, jo tikai pēc klīniskiem simptomiem vien to pilnīgi droši atpazīt nevar. Arī eksprestests ne vienmēr uzrādīs, ka cilvēks ir inficējies. Tāpēc, ja cilvēkam ir slikta pašsajūta un kāds no saslimšanas simptomiem, viņam ir jāpaliek mājās un jāievēro izolācija – paša un apkārtējo drošības labad.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.