Menu
 

Piektdiena, 27 Decembris 2019

Janvāra sākumā Siguldā atklās laikmetīgās mākslas izstādi "Facebox"

3. janvārī plkst. 17.00 kultūras centrā “Siguldas devons” zālē “Silva” tiks atklāta grafiskās dizaineres un scenogrāfes Agneses Melbārdes izstāde “Facebox”. Izstādē būs apskatāmi pieci īpaši izgaismoti vides mākslas objekti, ko veido mākslinieces 20 neona krāsu tehnikā gleznotas lielformāta gleznas par piecām sociālām tēmām, kas eksponētas īpaši šai izstādei veidotās kastēs jeb facebox.

Lasīt vairāk...

Policija atkārtoti brīdina par telefonkrāpniekiem "finanšu speciālistiem"

Valsts policija atkārtoti brīdina par joprojām aktuālu interneta krāpšanas veidu – iesaistīšanu investīciju veikšanā apšaubāmās virtuālās interneta platformās – un aicina neiekrist krāpnieku "lamatās". 2019. gadā Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes Kibernoziegumu apkarošanas nodaļā saņemti vairāk nekā 25 personu iesniegumi un paziņojumi no ārvalstu tiesībaizsardzības iestādēm konkrētā fenomena kontekstā, informē Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Lasīt vairāk...

Mārupē apskatāma novadnieku gleznu izstāde "Krāsu karnevāls"

Mārupes novada biedrība "Ievas Radošā darbnīca" šajā ziemā sagatavojusi gleznu kolekciju, kura apvienota izstādē "Krāsu karnevāls". Radošie mārupieši rudens un ziemas vakaros gleznoja savas idejas, emocijas visdažādākos toņos un krāsās. Stājoties pretī baltajam audeklam mākslinieces Ievas Carukas darbnīcā, katrs mākslinieks kļuva par režisoru savam krāsu karnevālam, stāsta Mārupes novada pašvaldībā. 

Lasīt vairāk...

Parakstu vākšana pret ieceri mainīt pašvaldību ārkārtas vēlēšanu kārtību sāksies 16. janvārī

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) 27. decembrī nolēma parakstu vākšanu par Valsts prezidenta Egila Levita apturētajām izmaiņām pašvaldību ārkārtas vēlēšanu kārtībā rīkot no 16. janvāra līdz 14. februārim. Pēc informācijas apkopošanas parakstu vākšanas rezultātus oficiāli plānots apstiprināt 21. februārī.

Lasīt vairāk...

Ko varēsim novērot debesīs 2020. gadā

2020. gads Latvijā būs labvēlīgs visu spožāko Saules sistēmas planētu novērojumiem. Tradicionālajos datumos būs redzami meteori jeb krītošās zvaigznes. Savukārt Saules un Mēness aptumsumu ziņā 2020. gads būs ļoti pieticīgs, jo Latvijā būs novērojami tikai divi pusēnas Mēness aptumsumi, kuru laikā pilna Mēness diska spožuma samazināšanos ar neapbruņotu aci būs samērā grūti pamanīt.

Lasīt vairāk...

Asociācija: Nākamgad stiprā alkohola cena veikalā varētu pieaugt par trim eiro litrā

Ja Latvijā no nākamā gada marta plānotajā apjomā tiks palielināts akcīzes nodoklis alkoholam, ir sagaidāms ievērojams cenu kāpums un pircējiem veikalā par litru stiprā alkohola būs jāmaksā vidēji par 3 eiro vairāk, brīdina Latvijas Alkohola nozares asociācijas (LANA) izpilddirektors Dāvis Vītols, norādot, ka tik liels cenas pieaugums ievērojami samazinās tirgus apjomu Latvijā un nodokļu ieņēmumus valsts budžetā.

Lasīt vairāk...

Pēc svētkiem eglītes aicina neizmest sadzīves atkritumos

“Eco Baltia grupas” vides apsaimniekošanas uzņēmumi – SIA “Eco Baltia vide”, SIA “Eko Kurzeme” un Siguldas pilsētas SIA “Jumis” – aicina iedzīvotājus Ziemassvētku eglītes pēc svētkiem neizmest sadzīves atkritumu konteineros, bet rast veidus, kā no tām atbrīvoties videi draudzīgāk. Uzņēmumi saviem klientiem pēcsvētku periodā piedāvās vairākas iespējas, kā atbrīvoties no eglītēm videi draudzīgāk, tādējādi novēršot eglīšu noglabāšanu poligonā pie kopējiem atkritumiem.

Lasīt vairāk...

Svētku laikā NMPD mediķiem izsaukumu skaits nav bijis lielāks nekā ikdienā

Ziemassvētku brīvdienas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aizvadījuši salīdzinoši mierīgi un izsaukumu skaits nav bijis lielāks nekā ikdienā, turklāt nav bijis ar svētku svinēšanu tieši saistītu traumu un negadījumu, aģentūrai LETA pastāstīja NMPD pārstāve Sarmīte Skujiņa. Viņa norādīja, ka arī izsaukumu specifika šajās dienās neatšķīrās no NMPD ikdienas darba.

Lasīt vairāk...

"Latvijas pasta" 2020. gada pirmajās pastmarkās – arī Babītes un Krimuldas novada ģerbonis

"Latvijas pasts" 2020. gada pirmās piecas pastmarkas izdod sērijā "Latvijas novadu un pilsētu ģerboņ, un tajās attēloti Babītes, Durbes, Kokneses, Krimuldas un Viļānu novada ģerboņi. Katrai jaunajai pastmarkai ir atšķirīga nominālvērtība, kas atbilst vēstuļu korespondences sūtījumu apmaksai svara kategorijā līdz 20 gramiem Latvijas teritorijā un uz četrām valstu ģeogrāfiskajām zonām saskaņā ar universālā pasta pakalpojuma (UPP) tarifu izmaiņām, kas stājas spēkā 2020. gada 1. janvārī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.