Menu
 

Otrdiena, 29 Decembris 2020

Novembrī mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4%

2020.gada novembrī, salīdzinot ar 2019.gada novembri, mazumtirdzniecības apgrozījums pieauga par 1,4%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotie kalendāri izlīdzinātie dati salīdzināmajās cenās. Pārtikas preču mazumtirdzniecība pieauga par 2,9%. Nepārtikas preču mazumtirdzniecības apjoms, neieskaitot autodegvielas mazumtirdzniecību, samazinājās par 3,8%, autodegvielas – palielinājās par 13,3%.

Lasīt vairāk...

Ingvers, melnie pipari, ķiploki un citas dabas veltes gremošanas sistēmas atslogošanai svētku laikā. Iesaka farmaceite

Svētku laiks mēdz būt patiess izaicinājums mūsu gremošanas sistēmai, jo bieži vien, pavadot laiku ar pašiem tuvākajiem pie bagātīgi klāta galda, tiek apēsts vairāk, nekā gribētos, turklāt nesavienojamās produktu kombinācijās. Tāpēc būtiski padomāt par veidiem, kā atslogot gremošanas sistēmu, lai organismam būtu vieglāk veikt savas funkcijas un pašsajūta būtu laba. Kuras dabas veltes – ārstnieciskās augu tējas un garšvielas – var palīdzēt uzlabot kuņģa un zarnu trakta darbību, skaidro aptieku tīkla “Apotheka” sertificētā farmaceite Laila Zālīte.

Lasīt vairāk...

Mūziķe un dziedātāja Aurēlija Rancāne: Viss, kas notiek, notiek uz labu

Etnomūzikas grupa "Tautumeitas" ir radījusi videoklipu dziesmai "Spodrē manu augumiņu", kas vēsta par to, ka tumsa un viss sliktais, kas gada laikā noticis, jāatstāj vecajā gadā. Senajās tradīcijās ar maskošanās un rituālu palīdzību cilvēki tapa gaišāki un spēcīgāki, tāpēc arī videoklipā "tautumeitas" ir redzamas vairāku mākslinieku un LMT piedāvāto tehnoloģisko risinājumu mijiedarbībā īpaši šim video radītās maskās. Masku autore Aurēlija Rancāne atzīst, ka tās tiešā veidā sasaucas ar grupas mūziku – maskošanās ir tradīcija, kas šajā videoklipā tiek integrēta mūsdienīgos risinājumos.

Lasīt vairāk...

Pētījums: 72% iedzīvotāju sagaida zemākas cenas pašmāju produkcijai

Lai motivētu biežāk iegādāties Latvijā ražotu produkciju, vairākums iedzīvotāju (72%) atzinuši, ka nepieciešams samazināt gala cenu patērētājiem, secināts nozares pētījumā “Maxima mazumtirdzniecības kompass”. Līdztekus teju puse (46%) respondentu uzskata, ka vietējās produkcijas noietu veicinātu plašāka Latvijas ražojumu pieejamība veikalos un lielajos tirdzniecības tīklos, savukārt nepilni 40% pauduši viedokli, ka pašmāju produkti veikalu plauktos būtu vairāk jāizceļ.

Lasīt vairāk...

31.decembrī un 1.janvārī Rīgā būs izmaiņas sabiedriskā transporta kustībā un autostāvvietu darbībā

Vecgada dienā, 31.decembrī, un Jaungada dienā, 1.janvārī, Rīgā būs izmaiņas sabiedriskā transporta, pašvaldības autostāvvietu un klientu apkalpošanas centru darbā. Saistībā ar Covid-19 izplatību un valstī ieviestajiem ierobežojošajiem pasākumiem šogad 31.decembrī un 1.janvārī sabiedrisko transportu Rīgā nevarēs izmantot bez maksas, kā tas bijis iepriekš, informē “Rīgas satiksmē”.

Lasīt vairāk...

Čeku loterija palielina budžeta ieņēmumus par 1,96 miljoniem eiro

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā čeku loterijā iedzīvotāji ik mēnesi reģistrē aptuveni 1 miljonu maksājuma dokumentu. Informācija no loterijā iesniegtajiem čekiem VID arvien ļauj atklāt un novērst dažādus uzņēmumu pārkāpumus. Izvērtējot un analizējot čekos norādīto informāciju kopsakarā ar VID rīcībā jau esošo informāciju, 17 mēnešu laikā budžeta ieņēmumi palielināti par 1,96 miljoniem eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.