Menu
 

Pirmdiena, 11 Janvāris 2021

Ekonomiste: Preču eksports šogad augs straujāk

Preču eksports pērnā gada beigās pārsteidzoši labi pārvarēja pandēmijas liktos šķēršļus. Rudenī, kad saslimstības rādītāji strauji pasliktinājās, preču eksports uzrādīja gada labāko sniegumu. CSP dati rāda, ka novembrī preču eksporta vērtība pakāpās par nedaudz vairāk nekā 9% pret iepriekšējo gadu. Beidzot izdevās atgūt pandēmijas laikā zaudēto – 2020.gada 11 mēnešos arī mazs plusiņš (+0,6%). Mūsu eksportētāji spēja veiksmīgi tikt galā ar ārējā pieprasījuma kritumu, kas ļāva palielināt savas tirgus daļas.

Lasīt vairāk...

VARAM: Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldībām bez vilcināšanās jānodrošina bioloģisko atkritumu dalītā vākšana

  • Publicēts Vide

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izsūtījusi vēstuli Pierīgas atkritumu apsaimniekošanas reģiona (AAR) pašvaldībām ar pieprasījumu sniegt informāciju par veikto darbu dalītās atkritumu vākšanas sistēmas nodrošināšanā bioloģiski noārdāmajiem atkritumiem. Neraugoties uz to, ka Pierīgas AAR pašvaldībām līdz 2020. gada beigām bija jāievieš dalītās savākšanas sistēma bioloģiski noārdāmiem atkritumiem, ministrijas rīcībā esošā informācija liecina, ka ne visās Pierīgas AAR pašvaldībās ir izveidota bioloģiski noārdāmo atkritumu dalītas savākšanas sistēma.

Lasīt vairāk...

Kā padarīt vingrošanu drošu un patīkamu arī aukstajā sezonā

Salam iestājoties, daļa cilvēku atsakās no vingrošanas ārā un pārceļas uz sporta zāli. Taču laikā, kad trenažieru zāļu darbība ir ierobežota, arvien vairāk cilvēku ir sastopami vingrojot ārā arī aukstā laikā. Apdrošināšanas kompānija “Gjensidige Latvija” atgādina – ja ir nolemts turpināt aktivitātes svaigā gaisā arī aukstās sezonas laikā, jāievēro vairāki drošības pasākumi, lai saglabātu nekaitētu ķermenim.

Lasīt vairāk...

Foto, video: Tiešsaistē pieejams Latvijas Radio kora koncerts "Pareizticīgo Ziemassvētki"

Aizvadītajā sestdienā, 9.janvārī, tiešraidē no Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" programmā, kas veltīta pareizticīgo baznīcas Ziemassvētkiem, klausītājiem tika piedāvāta iespēja piedzīvot iespaidīgos un pārlaicīgos krievu sakrālās mūzikas skaņdarbus. Latvijas Radio kora, diriģenta Sigvarda Kļavas un tēva Vasīlija atskaņotā programma "Pareizticīgo Ziemassvētki" vēl nedēļu skatāma koncertzāles "Lielais Dzintars" "Youtube" profilā.

Lasīt vairāk...

Novembrī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums bijis par 6,5 % lielāks nekā gadu iepriekš

2020.gada novembrī Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums veidoja 2,58 miljardus eiro, kas faktiskajās cenās bija par 6,5 % vairāk nekā pirms gada, tai skaitā preču eksporta vērtība palielinājās par 9,1 %, bet importa vērtība par 4,1 %, liecina Centrālās statistikas pārvaldes provizoriskie dati. Novembrī Latvija eksportēja preces 1,25 miljardu eiro apmērā, bet importēja par 1,33 miljardiem eiro.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Tuvoties skolēniem attālināto mācību laikā

Līdz ar jauno gadu sācies arī otrais mācību semestris, ko 7.-12.klašu skolēni uzsākuši attālināti. Arī liela daļa no iepriekšējā mācību semestra aizvadīta pie datora ekrāniem, un daudzi eksperti pauž bažas, ka skolēni attālinās cits no cita, no pedagogiem un mācību procesa. Šobrīd jāsekmē mācīšanās caur darīšanu un jāmeklē veidi, kā tuvoties skolēniem, ņemot talkā dažādus digitālos rīkus un platformas.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.