Menu
 

Pirmdiena, 31 Oktobris 2022

Mēneša laikā VVD veicis 151 pārbaudi lašu un taimiņu nārsta upēs

  • Publicēts Vide

No oktobra sākuma līdz decembra beigām Latvijas ūdeņos liegts iegūt lašus un taimiņus. Šajā laika periodā Valsts vides dienests (VVD) zivju resursus sargā pastiprinātā režīmā. Mēneša laikā veiktas 151 iekšējo ūdeņu un jūras piekrastes pārbaudes, atrasti un izņemti 85 nelegālie zivju tīkli no kuriem 16 jūras piekrastē. Izņemti 23 nēģu zvejai paredzēti bunduļi un divi nēģu murdi.

Lasīt vairāk...

Otrdien uz pirmo sēdi sanāks 14.Saeima

Otrdien, 1.novembrī, pulksten 10.00 uz pirmo sēdi pulcēsies 14.Saeimas deputāti. Jaunā parlamenta pirmo sēdi atklās un līdz 14.Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 13.Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Plānots, ka sēdes sākumā jauno Saeimas sasaukumu uzrunās Valsts prezidents Egils Levits, informēja Saeimas preses dienestā.

Lasīt vairāk...

Pedagoģe: Bērnu un jauniešu vajadzības pēc socializēšanās ir ļoti atšķirīgas

Ikvienam cilvēkam ir ļoti svarīga saskarsme ar apkārtējiem cilvēkiem jeb socializēšanās, tomēr dažādiem cilvēkiem un vecuma grupām ir atšķirīgs nepieciešamās komunikācijas un saskarsmes līmenis. Kamēr vieni jūtas labi, atrodoties gandrīz nemitīgā saskarsmē ar citiem cilvēkiem, citi dod priekšroku brīvā laika pavadīšanai, mācībām vai darbam vienatnē.

Lasīt vairāk...

Kariņš: Attiecībā uz vienošanos par jaunās ministrijas veidošanu briest kompromisa gars

Partiju apvienībām "Apvienotais saraksts" (AS) un "Jaunā vienotība" (JV), cenšoties panākt vienošanos par jaunās Enerģētikas, vides un klimata ministrijas veidošanu, "briest nepieciešamais kompromisa gars", lai varētu virzīties uz priekšu, pirmdien pēc tikšanās ar AS pārstāvjiem žurnālistiem pauda Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Lasīt vairāk...

Trīs padomi, kā izvēlēties riepas ziemas sezonai

Tuvojas riepu mainīšanas termiņš – no 1.decembra līdz 1.martam pa Latvijas ceļiem var pārvietoties tikai ziemas vai vissezonas riepu īpašnieki, taču labāk neatlikt to nomaiņu uz pēdējo brīdi un “pāraut” automašīnu, kamēr autoservisos nav izveidojušās garas rindas. Kuras riepas – vissezonas vai ziemas – ir ieteicamākas, kā tās izvēlēties?

Lasīt vairāk...

CSP: Oktobrī saglabājies uzņēmēju negatīvais noskaņojums

Uzņēmējdarbības konfidences rādītāji 2022.gada oktobrī piekto mēnesi pēc kārtas bijuši negatīvi visās uzņēmējdarbības jomās. Rādītāji būvniecībā, pakalpojumu sektorā un mazumtirdzniecībā, salīdzinot ar septembri, nedaudz uzlabojušies, bet apstrādes rūpniecībā uzņēmēju noskaņojums turpina pasliktināties liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) veikto konjunktūras apsekojumu dati.

Lasīt vairāk...

Teju katrs otrais rīdzinieks ir uz profesionālās izdegšanas robežas, reģionos – katrs trešais

Aizvadītais gads Latvijas iedzīvotājiem nav bijis viegls, daudzi šobrīd atrodas krustcelēs starp nepieciešamību pēc lielākas algas, lai varētu segt augošos izdevumus par ikdienas vajadzībām, un izpratni, ka pirms ziemas sezonas un vēl vismaz gadu ilgas krīzes ir labāk strādāt jelkādu stabilu darbu, nekā būt pavisam bez tā.

Lasīt vairāk...

Ādažu novadā top vērienīgs saules paneļu parks

  • Publicēts Vide

Ādažu novada nekustamajā īpašumā “Rajas”, kas atrodas 2,8 kilometru attālumā no Carnikavas centra un 4,4 kilometru attālumā no Ādažu centra, uzsākta saules paneļu uzstādīšana lielā platībā. Saules paneļu parks būs viens no lielākajiem pat Latvijas mērogā, norāda projekta attīstītāji. Kopumā plānots uzstādīt 14 000 paneļu. Ādažu novada pašvaldības informācija liecina, ka paredzētā invertora nododamā jauda būs 6 MW, bet nododamā jauda gadā – aptuveni 3350 MWh.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.