Menu
 

Pirmdiena, 18 Jūlijs 2022

Triju dienu laikā Latvijā reģistrēti 1550 Covid-19 inficēšanās gadījumi, 14 dienu kumulatīvais rādītājs pietuvojies 500 (papildināta)

Pēdējo triju diennakšu laikā Latvijā veikti 6057 Covid-19 izmeklējumi un reģistrēti 1550 jauni inficēšanās gadījumi jeb vidēji 517 gadījumi dienā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. No inficētajiem 631 cilvēks bija nevakcinēts vai vakcinācijas kursu nepabeidzis un 919 vakcinēti.

Lasīt vairāk...

Gandrīz katram trešajam cilvēkam ir slikta dūša ceļojot. Kā rīkoties?

Vasarā daudz biežāk dodamies atpūtas braucienos gan Latvijā, gan ārpus tās ar dažādiem transportlīdzekļiem – automašīnām, lidmašīnām, ūdens transportu. Taču reizēm mēdz būt situācijas, kad pārvietošanās transportlīdzeklī pārsteidz nesagatavotus – parādās slikta dūša, galvas reiboņi un citi kinetozei jeb kustības slimībai raksturīgie simptomi. Kas ir kinetoze, kas to izraisa un kā labāk sagatavoties pirms došanās ceļā?

Lasīt vairāk...

Latvijas jaunie vieglatlēti otrie Baltijā; nozīmīgs arī Pierīgas sportistu pienesums

  • Publicēts Sports

Nedēļas nogalē Viļņā norisinājās Baltijas komandu čempionāts jauniešiem (U18) un junioriem (U20). Abās vecuma grupās Latvijas komandas kopvērtējumā ieņēma otrās vietas aiz Igaunijas, turklāt jaunietes un juniores summā bija labākās triju valstu konkurencē. Nozīmīgu pienesumu punktu izteiksmē sniedza arī Pierīgas novadu pārstāvji, kuri iepriekš bija izcīnījuši vietu izlasē ar godalgotām vietām Latvijas U18 un U20 čempionātā.

Lasīt vairāk...

Tiesās divus vīriešus par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā

14.jūlijā Pierīgas prokuratūras prokurore tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā apsūdzība celta diviem vīriešiem – vienam par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un realizēšanu lielā apmērā un otram par tabakas izstrādājumu nelikumīgu pārvietošanu un uzglabāšanu lielā apmērā.

Lasīt vairāk...

Sarunās iesaistot Ķekavas, Ādažu, Saulkrastu un Mārupes pašvaldības, turpinās darbs pie jaunā pedagogu finansēšanas modeļa ieviešanas

Vasaras mēnešos Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar pašvaldībām turpina aktīvu darbu, gatavojoties jaunā finansēšanas modeļa “Skolēns pašvaldībā” ieviešanai no jaunā mācību gada. Ministrijas eksperti tiekas ar pašvaldībām, lai  detalizēti izrunātu jaunā finansējuma sadales kārtību, analizētu katras pašvaldības datus dažādos griezumos – darba samaksa, pedagogu slodzes, skolēnu/skolotāju skaita proporcijas, kā arī sniegtu atbildes uz jautājumiem.

Lasīt vairāk...

Apdrošinātājs: Atlīdzībās par vējstiklu bojājumiem auto īpašniekiem izmaksāti jau teju divi miljoni eiro

Vasaras sezona Latvijā ir intensīvākais ceļu remontdarbu laiks. Ceļa posmos, kur notiek remontdarbi, apdrošinātāji aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem, jo no ceļa seguma atlecošie oļi un šķembas var pamatīgi sabojāt automašīnas vējstiklu. Kā rāda AAS “Balta” pieredze, vasaras mēnešos, kad notiek ceļu remonti, pieteikto atlīdzību skaits par bojātiem automašīnu vējstikliem pieaug gandrīz divas reizes. Šogad apdrošinātājs KASKO atlīdzībās par vējstiklu bojājumiem auto īpašniekiem izmaksājis jau vairāk nekā 1,7 miljonus eiro.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.