Menu
 

Sestdiena, 16 Jūlijs 2022

Ātrāko iespējamo jaunu Ukrainā novājinātās Krievijas armijas uzbrukumu Pabriks prognozē pēc diviem gadiem

Patlaban Ukraina ir novājinājusi Krievijas armiju tiktāl, ka jebkādu jaunu uzbrukumu tā varētu spēt izvērst, ātrākais, pēc diviem gadiem, sociālajā tīklā "Twitter" skaidrojot nepieciešamību valsts aizsardzības dienesta (VAD) reformas ieviešanai, norāda Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP).

Lasīt vairāk...

Jāzeps Osmanis – joprojām populārs un klātesošs

11.jūlijā ķegumieši atzīmēja sava novadnieka – rakstnieka, tulkotāja, filoloģijas zinātņu doktora – Jāzepa Osmaņa 90. dzimšanas dienu, kurš plašāk pazīstams kā bērnu dzejoļu grāmatu autors. Rit jau astotais gads, kopš dzejnieks ir mūžībā, bet viņa dzeja turpina skanēt svētkos, daiļlasītāju konkursos un vienkārši tāpat.

Lasīt vairāk...

Septiņi profesionāli ieteikumi, kā izveidot skaistu piemājas mauriņu

Dārza iekopšana un ikdienas dārza darbi Latvijā ir kļuvuši par jaunu hobiju, kas kalpo ne tikai kā fiziska aktivitāte un izkustēšanās, bet arī kā patvērums un sava veida meditācija. Vasaras sākumā dārzos īpaša uzmanība tiek pievērsta zālāju iekopšanai. Pētījumu aģentūras "Norstat" un tīrīšanas iekārtu ražotāja "Kärcher" veiktās aptaujas rezultāti parāda, ka 72% dārzkopju to norāda kā galveno dārza darbu vasarā. Tikai pēc tam seko dobju ravēšana, zāliena un dobju laistīšana, siltumnīcas darbi, kā arī krūmu apgriešana, t.sk. dzīvžogu veidošana.

Lasīt vairāk...

Vai guļam pietiekami daudz? Skaidro miega eksperte

Miegs cilvēka organismam ir tikpat svarīgs kā gaiss, ūdens un pārtika. Pieaugušam cilvēkam ieteicamais miega ilgums ir 7 līdz 9 stundas. Latvijā šajā ziņā atklājas neviennozīmīga aina – vidēji 9 stundas vai vairāk miegā pavada 4% aptaujāto iedzīvotāju, 8 stundas – 27%, 7 stundas – 39%, 6 stundas – 25%, bet 5 stundas vai mazāk – 5%, secināts “BENU Aptiekas” Veselības monitoringa datos, kas iegūti sadarbībā ar tirgus un sabiedriskās domas pētījumu kompāniju SKDS.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.