Menu
 

Pirmdiena, 08 Novembris 2021

Polija uz robežas ar Baltkrieviju atvairījusi migrantu pirmo masveida ielaušanās mēģinājumu

Polija pirmdien atvairījusi vairāku simtu migrantu mēģinājumu nelegāli šķērsot tās robežu ar Baltkrieviju, pavēstīja Polijas Aizsardzības ministrija, brīdinot, ka ceļā uz robežu varētu būt tūkstoši.

"Iekšlietu ministrijas spēki un karavīri spēja apturēt pirmo robežas masveida šķērsošanas mēģinājumu," tviterī pavēstīja Aizsardzības ministrija. "Migranti izveidojuši nometni Kužnicas rajonā. Viņus pastāvīgi apsargā Baltkrievijas dienesti."

Kā redzams Polijas robežsardzes tviterī publicētajos video, migranti likuši lietā knaibles un zarus, lai pārvarētu dzeloņstiepļu žogu, kamēr Polijas drošības struktūru pārstāvji pilnā kaujas aprīkojumā seko līdzi notiekošajam.

Pie Polijas robežas Baltkrievijas pusē atrodas 3000 līdz 4000 migrantu, žurnālistiem sacīja Polijas valdības pārstāvis sakariem ar presi Pjotrs Mullers.

"Mēs sagaidām, ka tuvākajā nākotnē uz Polijas robežas varētu notikt šāda tipa aktivitātes eskalācija, kas savā būtībā būs bruņota," viņš brīdināja.

Robežas pārkāpšanu organizē "cilvēki, kas ir saistīti ar Baltkrievijas specdienestiem". Polijas atbildes soļus koordinē valdības krīzes vienība.

Polija uz robežu nosūtījusi tūkstošiem karavīru, pierobežas reģionā izsludināts ārkārtas stāvoklis, cita starpā liedzot tur darboties medijiem, Polija uz robežas uzbūvējusi dzeloņstiepļu žogu un apstiprinājusi robežas sienas būvniecības plānus.

"Mēs esam gatavi visiem scenārijiem," pirmdien tviterī apliecināja Polijas iekšlietu ministrs Marjušs Kaminskis.

Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska pirmdien tviterī apsūdzēja Baltkrievijas diktatoru Aleksandru Lukašenko hibrīduzbrukuma organizēšanā, kā arī mudināja ANO Drošības padomi "diskutēt par šo krīzi".

Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Eiropas Savienība (ES) apsūdzējusi Minskas režīmu centienos tādējādi atriebties par atbalsta sniegšanu baltkrievu opozīcijai un par sankcijām, kas vērstas pret Baltkrieviju, reaģējot uz pagājušā gada protestu vardarbīgo apslāpēšanu.

NATO pirmdien nosodīja Baltkrieviju par migrantu taktisko izmantošanu, lai vērstu spiedienu pret ES, aliansei norādot, ka ir satraukta par eskalāciju uz robežas ar Poliju.

Lasīt vairāk...

Pagājušajā nedēļā atklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 23,4 %

Aizvadītās nedēļas laikā, no 1. novembra līdz 7. novembrim, atklāto Covid-19 gadījumu skaits samazinājies par 23,4 %, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija. Šobrīd var vērot nelielu samazinājuma tendenci, ko, visticamāk, var saistīt ar valstī noteiktajiem drošības pasākumiem, kas vērsti uz sabiedrības pulcēšanās mazināšanu.

Lasīt vairāk...

Katlakalna iedzīvotājiem pasta pakalpojumu saņemšana īslaicīgi tiks nodrošināta Titurgas pasta nodaļā

Sakarā ar epidemioloģisko situāciju un drošības pasākumiem Covid-19 vīrusa izplatības mazināšanai no 12.novembra līdz 22.decembrim Ķekavas novada Katlakalna iedzīvotājiem pasta un citu “Latvijas pasta” sniegto pakalpojumu saņemšana īslaicīgi tiks nodrošināta netālajā Titurgas pasta nodaļā Zaļajā ielā 5, Baložos, informēja uzņēmumā.

Lasīt vairāk...

Pēteris Strautiņš: Ķeram Lietuvu un Igauniju. Par patēriņa cenām 2021.gada oktobrī

Par Lietuvas un Igaunijas noķeršanu parasti runā saistībā ar šo valstu neseno panākumu atkārtošanu investīciju piesaistē un eksporta pieaugumā. Par laimi, Latvija ir atpalikusi arī kādā citā jomā – patēriņa cenu pieaugumā. Igaunijā inflācija oktobrī sasniedza 7,0%, bet Lietuvā pat 8,2% (provizoriski dati). Latvijā patēriņa cenu gada inflācija oktobrī bija 6,0%, atbilstoši jau zināmajiem “Eurostat” provizoriskajiem aprēķiniem. Salīdzinājumā ar septembri dzīves dārdzība pieauga par 1,1%.

Lasīt vairāk...

Madara Onužāne-Saliņa: Jauniešos vērojama apzināta vēlme pēc izglītības

Mūsdienu jaunieši ir krietni mainījušies, salīdzinot ar jauniem cilvēkiem pagātnē, un tas ir dabiski. Jaunie cilvēki ātri pieaug, veido savu priekšstatu par lietām un pasauli un demonstrē apzinātu vēlmi pēc izglītības, meklējot iespējas un veidus – tās ir tendences, kas raksturo šodienas jauniešus. Virkne jauniešu spēj veiksmīgi savienot mācības, sportu un citas aizraušanās, apzinoties, cik svarīga ir izglītība un izmantojot tās iespējas, kādu nebija pirms divdesmit un vairāk gadiem.

Lasīt vairāk...

Upesciemā atklāts unikāls "Velosolutions" veloparks

Ropažu novada Garkalnes pagastā atklāta ilgi gaidītā Upesciema “Velosolutions” asfalta velotrase. Trasē ir integrēti dažādi inovatīvi elementi, kas padara to par pirmo “freestyle” asfalta velotrasi pasaulē. Blakus uzstādīta arī piedzīvojumu velotrase “BTA Velozinis”, kas paredzēta pašiem mazākajiem velo entuziastiem. Velo parku izbūvi veicis pašmāju uzņēmums “We Build Parks”.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.