Menu
 

Otrdiena, 03 maijs 2022

Tallinas mērs izpelnās kritiku ar 9.maijam veltītu vēstījumu Igaunijas krievvalodīgajos medijos

Tallinas mērs Mihails Kelvarts izpelnījies kritiku ar 9.maijam veltītu vēstījumu Igaunijas krievvalodīgajos medijos, kurā viņš aicinājis talliniešus neļauties provokācijām un neizmantot aizliegto simboliku, bet vienlaikus nosaucis Padomju Savienības armijas karavīrus par varoņiem, aizstāvjiem un atbrīvotājiem, vēsta laikraksts "Postimees".

Lasīt vairāk...

Atkritumi vai izejviela – ko iesākt ar mūsu darbības pārpalikumiem?

Eiropas noteiktais Zaļais kurss ir nepielūdzams, un tas liks mums visiem mainīt dzīvesveidu, jo jaunajā politikā daudz plašāk tiek runāts par kopējo produkta radīšanas ciklu un ietekmi uz apkārtējo vidi. Svarīgi kļūst ne tikai jautājumi, no kā produkts ir radīts, bet arī kādas tehnoloģijas ir tikušas izmantotas izejmateriālu ieguvē, cik efektīva ir ražotne, kā izmanto resursus ražošanas procesos, kāda ir loģistikas ķēde, kāds iepakojums un tā pārpalikumi, un galu galā – cik ilgs ir preces mūžs un kur, kā un par ko tā tiks pārstrādāta lietošanas cikla beigās.

Lasīt vairāk...

Vitenbergs aicina ES dalībvalstu ministrus turēties pie vienotas attieksmes pret Krieviju un tās resursu izmantošanu

Ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs (NA) pirmdien, 2.maijā, Briselē piedaloties Eiropas Savienības (ES) ārkārtas enerģētikas ministru sanāksmē, aicināja ES dalībvalstu ministrus turēties pie vienotas attieksmes pret Krieviju un tās resursu izmantošanu, liecina Ekonomikas ministrijas (EM) publiskotā informācija.

Lasīt vairāk...

Skride: Agrīna slimību diagnostika ir solis pacientu un valsts līdzekļu ekonomijas virzienā

“Kardioloģiskās un onkoloģiskās slimības ir tās, kuras visbiežāk noved pie invaliditātes un priekšlaicīgas nāves. Agrīni diagnosticējot šīs slimības, ir iespējams izvairīties no nopietnām sekām, kā arī ietaupīt pacientu un valsts līdzekļus. Tāpat būtisks ir veselīgs dzīvesveids,” otrdien sacīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride, rosinot stiprināt slimību profilakses pasākumus.

Lasīt vairāk...

Pusgada laikā teju 10% iedzīvotāju atkārtoti inficējušies ar Covid-19

No 2021.gada novembra pirmās nedēļas līdz šī gada marta trešajai nedēļai tika reģistrēti 52 956 Covid-19 reinfekcijas gadījumi, kas ir 9,6% no kopēja reģistrētā gadījumu skaita minētajā periodā, secināts Veselības ministrijas (VM) valdībai sagatavotajā informatīvajā ziņojumā par epidemioloģiskās drošības draudiem saistībā ar Covid-19 infekciju.

Lasīt vairāk...

Ivars Čivčišs: Ko patiesībā nozīmē 4. maija deklarācija?

1990.gada 4.maijā tika pieņemta un stājās spēkā Latvijas PSR Augstākās padomes deklarācija “Par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu”. Tās pieņemšana bija viens no Dziesmotās revolūcijas jeb Trešās atmodas politiski nozīmīgākajiem notikumiem, un, neraugoties uz nosaukumu, tā nav tikai svarīgs oficiāls paziņojums, bet arī nozīmīgs konstitucionāla ranga tiesību akts, kas noteica un nosaka mūsu valsts tālākas rīcības.

Lasīt vairāk...

Vakanču gadatirgū Jūrmalā piedāvās vairāk nekā 230 brīvu darba vietu

Piektdien, 6.maijā, plkst.13.00-16.00 Kauguru Kultūras namā Raiņa ielā 110 notiks Jūrmalas Vakanču gadatirgus, kurā 18 Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē strādājošie uzņēmumi un iestādes darba meklētājiem piedāvās vairāk nekā 230 darba vietu. Vakanču gadatirgū tiks piedāvātas darbavietas gan pastāvīgam darbam, gan darbam vasaras sezonā.

Lasīt vairāk...

Koalīcija atbalsta priekšlikumu biodegvielas piejaukuma prasības terminētai atcelšanai

Nolūkā mazināt degvielas cenu un vienlaikus palielināt pieejamās zemes platības lauksaimniecības produktu audzēšanai, tādējādi jau tuvākajā nākotnē nodrošinot papildu pārtikas ražošanas apjomus Latvijā, valdību veidojošās politiskās partijas sadarbības sanāksmē atbalstīja Ekonomikas ministrijas priekšlikumu par biodegvielas piejaukuma prasības terminētu atcelšanu,  kas, pastāvot reālai konkurencei degvielas tirdzniecības tirgū, ļautu samazināt degvielas gala cenu par 10 – 12 eiro centiem.

Lasīt vairāk...

VARAM: Kā pieteikties atbalsta programmai atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) izveidotajai atbalsta programmai atjaunojamo energoresursu izmantošanai mājsaimniecībās un mājsaimniecību pieslēguma centralizētajai siltumapgādes sistēmai projektēšanai un siltummezgla izveidei jau kopš 15.marta var iesniegt projektu iesniegumus  SIA "Vides investīciju fonds".

Lasīt vairāk...

Mājsaimniecības, kas pie sevis izmitina Ukrainas bēgļus, varēs saņemt finanšu kompensāciju

Mājsaimniecībām jeb tās pārstāvošajām fiziskajām personām, kas savā mājoklī bez maksas izmitina Ukrainas civiliedzīvotājus, būs tiesības kā kompensāciju par papildus izmaksām, kas šajā sakarā radušās, par periodu līdz 90 dienām saņemt atlīdzību 100 eiro apmērā mēnesī par pirmo izmitināto personu un 50 eiro apmērā mēnesī par katru nākamo izmitināto personu, bet ne vairāk kā 300 eiro apmērā mēnesī.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.