Menu
 

Sestdiena, 06 Marts 2021

Jānis Šiliņš: Par vēsturi, mītiem un to politiski pievienoto vērtību

Jānis Šiliņš ir vēstures doktors, Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva vadošais pētnieks, Vidzemes Augstskolas Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta pētnieks, Vēstures izpētes un popularizēšanas biedrības valdes loceklis. Vēsturnieks regulāri veido publikācijas #LV99plus. Tas ir “Facebook” grupas “Dzīvā vēsture” diskusiju platformā veidots seriāls, kas stāsta par notikumiem Latvijā un reģionā pirms 100 gadiem. Tā ir daļa no mūsdienīgas hronoloģiskas notikumu rekonstrukcijas 1917., 1918. un 1919. gadā, kas ļāva dibināt neatkarīgu Latvijas valsti.

Lasīt vairāk...

Kamaniņu sporta sezonas noslēguma kontroltreniņā Siguldā ātrākie Aparjode, Bērziņš un Šici

  • Publicēts Sports

Sestdien Siguldas trasē Latvijas kamaniņu sporta izlases un junioru izlases kamaniņu braucēji aizvadīja sezonas noslēguma kontroltreniņu, kurā piedalījās desmit dāmas, trīs vīri un piecas divnieku ekipāžas. 13.martā plānoto Latvijas čempionātu nācies atcelt Covid-19 ierobežojumu dēļ, liecina Latvijas Kamaniņu sporta federācijas informācija.

Lasīt vairāk...

Piecas lietas, par ko auto pavasarī būs pateicīgs

Šajā nedēļā pie visām auto mazgātavām veidojās iespaidīgi garas rindas. Uz auto atbrīvošanu no sniega nogulšņu, sāls un dubļu kārtas var nākties gaidīt pat vairākas stundas. Tomēr auto atbrīvošana no ziemas putekļiem nebūt nav vienīgais, kā var un vajag parūpēties par auto pavasarī.

Lasīt vairāk...

Baldones slēpotājas starp Latvijas skolu Ziemas festivāla laureātēm

  • Publicēts Sports

Noslēdzies 24. Latvijas skolu Ziemas festivāls, kas šogad pirmo reizi notika virtuāli. Festivālā sadalīts vairāk nekā 200 medaļu komplektu, attālināti īstenojot iekšējas sacensības gan katrā no Latvijas skolām, kas piedalījās, gan valsts mēroga ieskaitē un savstarpējā skolu kopvērtējumā. Latvijas skolu Ziemas festivāla virtuālās sacensības notika no 19. februāra līdz 4. martam.

Lasīt vairāk...

Kāpēc ir svarīgi dzert D vitamīnu Covid-19 izplatības laikā? Skaidro eksperti

Kopš pandēmijas sākuma ievērojami palielinājusies iedzīvotāju interese par D vitamīnu, tostarp tā ietekmi uz Covid-19 un citu vīrusu izraisītu saslimšanu profilaksi. To apliecina arī pērn “MFD laboratorijā” veikto D vitamīna analīžu skaits, kas dubultojies, salīdzinot ar analīžu skaitu, kas veikts pirms pieciem gadiem. Kāpēc nepieciešams lietot D vitamīnu visa gada garumā un kā tas ietekmē Covid-19 vīrusa saslimšanas gaitu?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.