Menu
 

Ceturtdiena, 13 Oktobris 2022

Nedēļas laikā "Rīgas mežu" darbinieki Pierīgas mežos savākuši gandrīz 10 tonnu atkritumu

  • Publicēts Vide

Pēc “Rīgas mežu” un Valsts vides dienesta (VVD) kampaņas #TīriRīgasMeži #VidesSOS! uzsākšanas septembra beigās pieaug VVD lietotnē “Vides SOS” saņemto ziņojumu skaits par mežos fiksētajiem atkritumiem. Nedēļas laikā VVD Operatīvais koordinācijas centrs ir saņēmis 140 ziņojumu, kas ir par 41% vairāk salīdzinājumā ar šo pašu periodu iepriekšējā gadā. Salīdzinot ar iepriekšējām nedēļām, saņemto ziņojumu apjoms palielinājies par aptuveni 19%.

Lasīt vairāk...

Laikus neiesniegti daudzdzīvokļu ēku renovācijas dokumenti – zaudēta Eiropas nauda

Daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes paaugstināšanas programma 2016.-2023. gadam tuvojas noslēgumam. Vēl atlicis tikai nepilns gads –  līdz nākamā gada 1.oktobrim, lai pabeigtu būvdarbus, tos nodotu ekspluatācijā un visus projekta dokumentus iesniegtu Attīstības finanšu institūcijā “Altum”. Ja māja termiņus neievēro un laikā neiesniedz visus dokumentus, Eiropas Savienības fondu atbalsta nauda projektam būs zaudēta – pat ja renovācijas darbi ir pabeigti, dzīvokļu īpašniekiem var nākties atdot jau renovācijas darbos iztērētos granta līdzekļus.

Lasīt vairāk...

Policija aicina autovadītājus uz ceļa uzmanīties no meža zvēriem

Iestājoties gada tumšākajam laikam, redzamība uz ceļa samazinās, tādēļ meža zvēri, kas atrodas ceļa malās vai šķērso brauktuvi, var būt sliktāk pamanāmi. Autovadītājiem šajā laikā jābūt piesardzīgākiem, pārvietojoties pa valsts autoceļiem, īpaša uzmanība jāpievērš mežainos apvidos un ceļa posmos, kur ir neliels attālums starp ceļa nomali un kokiem vai krūmiem, jo pastāv lielāka iespēja, ka šādā posmā uz braucamās daļas var izskriet dzīvnieks.

Lasīt vairāk...

Aptauja: teju puse Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka pandēmijas dēļ vardarbība ģimenē ir pastiprinājusies

Gandrīz puse jeb 45% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka Covid-19 laikā vardarbība ģimenē viņu personīgajā dzīvē un starp apkārtējiem ir pastiprinājusies, liecina “IKEA” veiktā aptauja. Lielākoties pieaugošo vardarbību ir pamanījuši jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem (59%), un arī 48% cilvēku vecumā no 30 līdz 39 gadiem atzīst, ka situācija ir saasinājusies.

Lasīt vairāk...

Latvijas Zaļais punkts: Ne viss, kas deg, ir kurināmais

Energoresursu straujais izmaksu kāpums virknei Latvijas mājsaimniecību un arī uzņēmumu liek taupīt un meklēt alternatīvus veidus, kā iegūt siltumenerģiju. Īpaši aktuāls šis jautājums kļuvis tagad, kad laiks kļuvis vēsāks un apkures sezonu daudzi gaida ar nepacietību. Taču Latvijas Zaļais punkts atgādina un aicina apkurē neizmantot bīstamos atkritumus vai citus ķīmiskās vielas saturošus materiālus, jo tas var beigties ne vien ar dabas piesārņojumu, bet arī negatīvu ietekmi uz līdzcilvēku veselību.

Lasīt vairāk...

Krimināllieta par ceļu satiksmes negadījumu Babītes pagastā, kurā bojā gāja divi vīrieši, nosūtīta tiesai

5.oktobrī Daudznozaru specializētās prokuratūras prokurors tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā sieviete apsūdzēta par to, ka, vadot transportlīdzekli bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām, pārkāpa ceļu satiksmes noteikumus un izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā diviem cietušajiem tika nodarīti smagi miesas bojājumi, kas izraisīja viņu nāvi, informēja Latvijas Republikas prokuratūrā.

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.